Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv gašenja tjednika Feral Truibune oglasio se i SDP priopćnjem za javnost. Pozivaju Ministarstvo financija na ujednačenje kriterija naplate prema svim dužnicima.


'Feral Tribune danas se nije pojavio na kioscima. Ministarstvo financija blokiralo je Feralov račun zbog poreznog duga od 500.000 kuna i tako uzrokovao gašenje najpoznatijeg neovisnog lista u Hrvatskoj, koji se proslavio svojom britkom političkog satirom, ali i nizom vrlo utemeljenih kritičkih i analitičkih tekstova. Feral je često prvi pisao o temama koje su drugi izbjegavali, otkrivao brojne političke i korupcijske afere i ukazivao na potrebu kažnjavanja ratnih zločina', stoji u priopćenju poslanom iz ureda za odnose s javnošću SDP-a. 

Vezani članci Novčanice Povrat poreza nije stigao svima, radnici nekih tvrtki će još dugo čekati: "Računao sam na taj novac" Popunjavanje poreznih papira Apsurdne posljedice državne pomoći tvrtkama u koronakrizi: Radnici sada zbog toga nemaju pravo na - povrat poreza

'Uređivačka politika Feral Tribuna bila je takva da nikada nije štedjela nikoga, pa su i SDP i mnogi naši istaknuti članovi često bili na meti oštrog pera Feralovih novinara', stoji dalje u priopćenju.

Iz SDP-a ističu kako su svjesni potrebe poštivanja poreznih zakona, ali isto tako žele ukazati na selektivan pristup Ministarstva financija prema izdavačima i neprihvatljivu praksu da se porezni dug nekima oprašta i otpisuje, a nekima ne. 

'To stvara ružan dojam kako su vlastima neki izdavači poželjni zbog ideološkog karaktera svojih tiskovina, a drugi nepoželjni zbog svoje kritičnosti', ističu iz SDP-a.

SDP žali zbog gašenja Feral Tribunea i poziva Ministarstvo financija da ujednači kriterije naplate poreza prema svim dužnicima.