Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP bogatima želi uvesti porez na dobit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, Ljubo Jurčić, na današnjem je skupu u Šibeniku ustvrdio kako je prodajom T-HT-ovih dionica Vlada prelila 2 do 3 milijarde kuna iz državnog vlasništva u vlasništvo 10 posto bogatijih građana.

Kako je ocijenio Jurčić, "taj je novac prešao u ruke manjeg broja građana, jer više od 90 posto njih nije moglo kupiti te dionice". 

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Jurčić navodi da je manjak u proračunu još veći ako se tomu dodaju prodane Inine dionice, te da ukupno iznosi oko 5 milijardi kuna. 

Zbog toga će, po njemu, građani imati lošiju javnu uslugu, poput školstva i zdravstva. 

SDP je protiv toga da državu financiraju samo siromašni od
svog rada i zato želi uvesti porez na dobit. "Taj će porez plaćati
samo oni bogati koji godišnje na burzi zarađuju 50.000 kuna i viš", zaključio je Jurčić.

S predizbornog skupa SDP-a u Šibeniku čelnici stranke poručili su kako su spremni za pobjedu na predstojećim izborima kojom će Hrvatskoj osigurati pravednije i solidarnije društvo te gospodarski razvoj u kojemu bogatiji neće postojati još bogatiji, a da pritom ne plaćaju porez državi u kojoj se bogate.

Osvrćući se na najnoviju presudu Haaškog suda, predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako je neuvjerljivo današnje ponašanje HDZ-a koji je prije četiri godine o suradnji s Haagom govorio nešto posve drugo. 

Govoreći o predstavljanju s tim u vezi Hrvatske u Ujedinjenim
narodima, Milanović je rekao da hrvatski Ustav jasno govori tko na to ima pravo, a , kako je rekao, predsjednik HDZ-a neka u New York pošalje videokazetu svog govora na splitskoj rivi.

Ocijenio je da "ova Vlada ne radi na korist Hrvatske, da ljude plaši porezima i crvenim vragovima."

Kako je rekao, poručujemo da se porezi odnose na bogate, na predsjednika HDZ-a i njemu slične. "Oni će morati platiti porez na svoju neobično veliku imovinu, na svaki sat u doslovnom i prenesenom značenju", izjavio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene