Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena i ruta

Saznajte koji je najjeftiniji način za putovanje do mora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenje cestarina i trajektnih karata ovogodišnji su uvod u ljetnu sezonu. Za sve koji planiraju odmor na moru, pravo je vrijeme odluke - kako onamo stići. Automobilom, autobusom, vlakom ili zrakoplovom.

'Vrijeme je kad su troškovi cestarina, odnosno i putovanja izuzetno skupi, dakle sve se to mijenja, pa apsolutno treba paziti i naravno najčešće ljudi i koriste te alternativne pravce', tvrdi Irena Belamarić iz Hrvatskog autokluba.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

Za izračun troškova uzeli smo prosječnu četveročlanu obitelj i naše službeno vozilo. Prosječna potrošnja 8 litara po kilometru, dužine 4 metra i 88 centimetara.

'Za bilo koji isplanirani put između dvije ili više točaka možemo dobiti ne samo okvirno, nego i vrlo precizan izračun troškova na tom putu', Goran Baotić, informatičar HAK-a.

>> Istražili smo gdje će Hrvati na ljetovanje: Bitno da je povoljno!

Prema izračunu HAK-ove interaktivne karte putovanje Dalmatinom našoj obitelji novčanik bi olakšalo za 475 kuna. Odluče li se za staru cestu na gorivo će potrošiti 293 kune.

Čini mi se da je u Hrvatskoj autobus jeftiniji, ali mi smo navikli putovati vlakom. Autobus je jeftiniji, ali nešto s njima uvijek nije u redu. Neudobni su.

Prednost vlaka je što može ponijeti i vašeg limenog ljubimca. Uz karte za djecu i odrasle za naše vozilo treba nadoplatiti 213 kuna, što ukupnu cijenu putovanja diže na 727 kuna.

'Tijekom srpnja i kolovoza HŽ putnički prijevoz nudi povlasticu autom na more, gdje se vlakom može besplatno prevoziti automobil u jednom ili u oba smjera ovisno o tome da li putnik kupuje kartu za spavaći ili za B vagon', tvrdi Mihaela Tomurad, glasnogovornica HŽ.

Odlučite li se na odmoru odreći automobila do Splita možete avionom. Obiteljsko putovanje za 667 kuna. Tražite li najjeftinije rješenje izbor je autobus. Više autoprijevoznika jamči i različite mogućnosti, a prosječna cijena putovanja je 472 kune.

U Hrvatskoj se najskuplje vozi morem. Izdvojit ćete 734 kune ukrcate li u Splitu svoju obitelj i automobil na trajekt za Lastovo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene