Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijana ga udarila autom

Satnik sve oprostio ženi zbog koje je izgubio potkoljenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satnika Pavkovića, koji se nedavno vratio iz misije u Afganistanu, udarila je pijana profesorica dok je htio promijeniti gumu.

43-godišnji Marko Pavković sve je oprostio profesorici, koja ga je autom udarila, javlja Večernji list. 'Dobro sam, sretan sam što nisam nepokretan, što neću nikome pasti na teret', rekao je satnik, koji se trenutno nalazi u bolničkoj sobi Odjela za kirurgiju KBC-a Zagreb. Prije samo osam dana liječnici su mu morali amputirati obje potkoljenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čovjek s velikim srcem Godinu dana uvjetno: Satnik Pavković suca molio za blagu kaznu Slika nije dostupna Onoj koja mu je oduzela noge 'Vidjet ćete me uskoro na kavici na špici'

On se nedavno vratio iz misije u Afganistanu. Dok je mijenjao gumu na svom automobilu, na zagrebačkoj Aveniji Većeslava Holjevca, na njega je naletjela pijana 45-godišnja profesorica. 'Začuo sam udarac i vidio kako se lim drugog automobila gužva na mojim nogama dok mi je tijelo presijecala neopisiva bol, vrućina i trnci, a netom prije no što sam izgubio svijest, ugledo sam i obrise vozača u automobilu koji me gnječio', kaže Pavković, koji se prisjeća da je u vrijeme nesreće baš posegnuo u prtljažnik da izvadi alat za promjenu gume. Poslije je još nekoliko puta dolazio k svijesti. Čuo je povike ljudi i liječnika koji su mu podvizivali nogu. Sljedeće čega se sjeća je buđenje u bolničkom krevetu.

Živi za kćeri

Svjestan da nema više noge, oprezno je počeo pomicati ruke i tijelo ne bi li otkrio da li je nepokretan. ' Samo sam molio Boga da mogu sam žlicu juhe prinijeti k ustima', dodao je. Vozačici, iako je bila pijana, ništa ne zamjera. 'Sigurno joj nije lako. Ja sam njoj u svom srcu sve oprostio, nije ona to namjerno učinila, a čuo sam i da me pokušala posjetiti u bolnici, no da je nisu pustili k meni, pa joj se ovim putem ispričavam jer nisam ni zano da je tu', rekao je, te dodao da bi ju želio i upoznati.

Trenutno su mu najvažnije njegove kćeri Inya i Kim, koje mu dolaze u česte posjete. 'Zbog svojih curica svim se srcem želim vratiti normalnom životu te i dalje raditi u vojsci', kaže. Liječnici su mu rekli da će se moći kretati s protezama. Oporavak će trajati još najmanje mjesec i pol dana rekao je profesor Mate Majerović, predstojnik Odjela kirurgije i zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb. Nakon bolnice čeka ga oporavak u rehabilitacijskoj ustanovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene