Bivša tajnica predstojnika ureda premijera danas se nije pojavila na svjedočenju u USKOK-u zbog visoke temperature.


Sandra Zeljko, bivša tajnica predstojnika ureda premijera osumnjičena u aferi Dnevnice, danas se nije pojavila na svjedočenju u USKOK-u jer je, kako kaže njezin odvjetnik Veljko Miljević, bolesna i ima visoku temperaturu.

Vezani članci Tomislav Saucha stigao na sud (Foto: Pixsell,Marko Lukunić) Zbog bolesti Sandre Zeljko odgođeno pripremno ročište, Saucha ponovio da nije kriv Slika nije dostupna ''Gužva'' u USKOK-u, ako bude trebalo u istragu će se uključiti i SOA

"Gospođa Zeljko imala je čvrstu namjeru doći na danas zakazano ispitivanje, ali leži u krevetu pod visokom temperaturom. Inače, poduzeli smo još neke procesne radnje, ali ne u svrhu izbjegavanja kaznenog postupka. Javnosti nije dovoljno poznato da je Zeljko više puta ispitivana u USKOK-u. Njezine dvije opširne izjave formalizirane su 6. i 8. veljače na nekoliko desetaka stranica. Isto tako ispitana je i u svojstvu svjedoka te je opet dala iskaz. To će sve ponoviti kad bude fizički u mogućnosti. Ja ću im reći da je Zeljko spremna danas dati iskaz ako će se on snimati u njezinu domu. Samo neka kamere premjeste u njezin dom da vide u kakvim uvjetima živi i u kakvom se stanju nalazi", kazao je Miljević odgovorajući na upit reporterke Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

"Postoje određene psihičke smetnje"

Odvjetnik je kazao kako je provedeno medicinsko vještačenje na temelju kojeg je utvrđeno da je Zeljko sposobna za raspravu.

"Ipak, utvrđeno je i da postoje određene psihičke smetnje pa da treba prilagoditi način postupanja prema njoj. Ordinirajući psihijatar jučer je utvrdio kako prema njegovu stavu ona nije procesno sposobna", kazao je Miljević.

USKOK je odredio novi termin pa bi tako Zeljko trebala svjedočiti sljedeći tjedan.

Zeljko i bivši predstojnik ureda premijera Tomislav Saucha osumnjičeni su u aferi Dnevnice. Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaju.

Sauchina obrana razmišlja o novom grafološkom vještačenju

Darko Maržić, odvjetnik Tomislava Sauche potvrdio je za Novu TV da „razmišljaju“ o tome da traže novo, grafološko vještačenje potpisa bez kojih isplate u Vladi ne bi ni bilo.

USKOK im je taj zahtjev već odbio, a odbijenicu su dobili i od suca istrage na zagrebačkom Županijskom sudu.