Sandra Zeljko u utorak ujutro je u pratnji odvjetnice stigla u zgradu USKOK-a. Izjave nije davala.


U utorak ujutro Sandra Zeljko, koja je zatražila prekid istrage u aferi Dnevnice zbog zdravstvenih razloga, došla je u pratnji odvjetnice u zgradu USKOK-a što su ekskluzivno zabilježile kamere Nove TV.

Vezani članci Dragan Kovačević Sporni ugovori i projekti koji su tvrtku oštetili za čak 10 milijuna kuna: Dnevnik Nove TV doznaje nove detalje u aferi Janaf Slika nije dostupna Afera Dnevnice: Saucha traži novo grafološko vještačenje, a Zeljko bi da se istraga prekine

Zeljko nije ispitana, ali kako doznaje Nova TV bit će ispitana idući mjesec jer još nije imala priliku odgovarati na pitanja u sklopu proširene istrage.

Zeljko je u zgradu USKOK-a ušla bez riječi, a njezina odvjetnica tamo je napravila uvid u cijeli spis. Odvjetnica je zgradu napustila bez Zeljko koja je izbjegla novinarsku ekipu.

Kako doznajemo, Zeljko će iznositi obranu i odgovarati na pitanja istražitelja. Medicinsko vještačenje u njenom slučaju još nije gotovo i nastavlja se danas, ali ona se neovisno o rezultatima vještačenja kani odazvati pozivu USKOK-a.
 

 

Podsjetimo, glavni osumnjičeni u aferi Dnevnice, bivši predstojnik Milanovićeva kabineta Tomislav Saucha traži novo grafološko vještačenje, dok je njegova tajnica Sandra Zeljko tražila prekid istrage zbog zdravstvenih razloga.

USKOK se novom grafološkom vještačenju protivi. No, o zahtjevu Sauchine obrane još može odlučivati zagrebački Županijski sud. Odvjetnik Sandre Zeljko Veljko Miljević tražio je prekid istrage jer je, kako tvrdi, njegova klijentica na psihijatrijskom liječenju.

I Zeljko i Saucha negiraju krivnju u aferi Dnevnice o izvlačenju novca lažnim putnim nalozima u mandatu Milanovićeve, Oreškovićeve i Plenkovićeve Vlade.

Podsjetimo, USKOK Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

U proširenju istrage Sauchu je USKOK osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaju.

No, nju su osumnjičili da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po USKOK-ovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.