Šandor Juhas podnio kaznenu prijavu protiv novoizabranog zastupnika mađarske nacionalne manjine, Roberta Jankovića.


Novoizabrani zastupnik mađarske nacionalne manjine, Robert Janković našao se u središtu skandala zbog navodnog kupovanja glasova.

Vezani članci Veliki prosvjed u Barceloni, sukobi s policijom (Foto: AFP) - 3 Barcelona poziva na pregovore, a Madrid poručuje da neće tolerirati nasilje prema policiji Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 Prosvjed u Puli nije prošao bez incidenta: Policija pokušala privesti dvojicu mladića, oni tvrde zbog majice ''HDZ lopovi''

Pojedini građani s područja Baranje, prijavili su policiji da im je nudio novac kako bi se registrirali kao pripadnici mađarske nacionalne manjine i glasovali za njega. Njegov protukandidat, dosadašnji zastupnik Šandor Juhas u kampanji je upozoravao da se naglo povećao broj mađarskih birača i da se na njih vrši pritisak.

U petak nam je rekao, kako je protiv Jankovića podnio kaznenu prijavu. Policija nam je potvrdila da provjerava spomenute navode. Janković pak, odbacuje optužbe.

'To su tvrdnje izbornih gubitnika. Naša pobjeda je čista kao suza. Pobjedili smo u 22 od 28 mjesta gdje Mađari žive u Hrvatskoj, najuvjerljivijom razlikom u povijesti', poručio je Robert Janković, izabrani zastupnik mađarske nacionalne manjine.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr