Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader podržao Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ocjene glasnogovornice Europske komisije su "izrazito jednostrane i neprihvatljive", izjavio je premijer Ivo Sanader na konferenciji za novinare održanoj povodom aktualnih događaja u hrvatsko-talijanskim odnosima.

"Te ocjene koje je jučer iznjela glasnogovornica Europske komisije izrazito su jednostrane i neprihvatljive u tom smislu. Pretpostavljam da glasnogovornica EK-a nije bila upoznata sa svim činjenicama koje su ovdje meritum stvari... i zbog toga će MVPEI tijekom dana uputiti punu informaciju Europskoj komisiji", istaknuo je Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stjepan Mesić o Sanaderu 'Žalosno je da bivši premijer bježi, još žalosnije da nije zaustavljen' Slika nije dostupna Radin: Mesić je trebao biti uravnoteženiji glede fojbi

Glasnogovornica Europske komisije jučer je nazvala "neprimjerenima" riječi kojima je hrvatski predsjednik Stipe Mesić reagirao na izjave talijanskoga kolege Giorgia Napolitana o talijanskim žrtvama s kraja Drugog svjetskog rata, dok Napolitanove riječi nije htjela komentirati.

Glasnogovornica ni danas nije željela komentirati riječi predsjednika Italije.

- Ako nešto komentiramo, to radimo zato što to smatramo primjerenim i zato smo jučer komentirali onako kako smo komentirali", rekla je glasnogovornica Ahrenkilde Hansen.

- Moj je posao da prenesem stajalište Komisije i njezina predsjednika i to je ono što sam učinila, a ako ne želim reći više od onoga što sam rekla to je zato što je to pozicija Komisije, pozicija njezina predsjednika, dodala je. 

Ured predsjednika RH te izjave glasnogovornice Europske komisije o nedavnim izjavama koje su razmijenili predsjednici Italije i Hrvatske ocijenio je u srijedu poslijepodne "jednostranim i nekorektnim".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene