Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader očekuje dogovor odvjetnika generala u Hagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavio je da kao predsjednik hrvatske Vlade očekuje da se braniteljski timovi hrvatskih generala optuženih pred Haškim sudom dogovore jer, po njegovom mišljenju, oni prije svega trebaju zajednički pokušati učiniti sve da pobiju dijelove optužnice koji govore o "udruženom zločinačkom pothvatu", što su apsolutno neprihvatljive kvalifikacije.

Istaknuo je da je haaško Tužiteljstvo samo jedna strana u postupku, druga strana je obrana, a treća strana je ona koja će presuditi, a to je Vijeće sudaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ujedinjeni zločinački pothvat' Tužitelj za generale traži 67 godina zatvora Slika nije dostupna 'Oni u susretima i molitvi tješe mene' Župnik u haškom pritvoru: Čvrsti su i duhovno i fizički

Sanader je izjavio da hrvatska javnost može biti "sigurna da će sve materijale koje je pripremila hrvatska Vlada Haški sud i dobiti". Po njegovim riječima, ti će materijali dati punu i objektivnu istinu o tomu što je bilo i što se događalo u Domovinskome ratu jer "Domovinski rat i operacija 'Oluja', koja je bila legitiman i na koju smo ponosni i kojom smo oslobodili središnje dijelove Hrvatske, ostaju zlatnim slovima zapisani u hrvatskoj povijesti".

"Očekujem i apeliram na odvjetnike da se koordiniraju jer je i
postupak objedinjen, pa su zbog takve odluke Haškoga suda i 'osuđeni' na zajedničku obranu. U tom smislu očekujem suradnju odvjetnika, a ne njihovu svađu", istaknuo je.

Na novinarsku primjedbu kako nije za očekivati da će do suradnje odvjetnika uskoro doći, premijer je rekao da ne dijeli takvo mišljenje te da je možda riječ o početnoj nervozi. Kaže da ja on optimist te da je siguran da su i osumnjičeni generali itekako za suradnju svojih odvjetničkih timova, a ne protiv nje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene