Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završena obdukcija Martinovića, okrivljenici ponovo ispitani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu završio je obdukciju tijela Karlovčanina Zdravka Martinovića (64), koji je stradao tijekom šetnje s psom uz potok pokraj Karlovačke pivovare, a rezultati analize mogu se očekivati za desetak dana.

Trenutno se rade analize, a nakon što budu završene, podaci će biti poslani karlovačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Zbog pogrešne oznake krivo tijelo je kremirano i zakopano na pogrešnom mjestu Obitelji su zgrožene Kremirali krivu osobu i pokopali drugu umjesto nje: "Kajemo se zbog ove situacije" Nestala Snježana Doničar Zadravec U bolnici Tragičan ishod: Preminula pronađena žena u Međimurju, slijedi sudska obdukcija

Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić Mušnjak izdala je jučer nakon zaprimanja izvješća o smrti Zdravka Martinovića nalog za obdukciju zbog sumnje da je smrt uzrokovana kažnjivim djelom ili je u vezi s počinjenjem kažnjiva djela. 

Zbog toga je pokrenuta istraga protiv petero odgovornih u Karlovačkoj pivovari i same Pivovare kao pravne osobe.

Obdukcija je povjerena Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu kao stručnoj ustanovi za složenija vještačenja, koja raspolaže timom stručnjaka koji će obaviti vještačenje.

Istražna sutkinja karlovačkoga Županijskog suda Jasminka Jerinić-Mušnjak ponovno je danas ispitala okrivljene odgovorne osobe u Karlovačkoj pivovari.

Ispitan je tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slaven
Siladić, zamjenik voditelja proizvodnje Marinko Kovačević, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i predstavnica Karlovačke pivovare kao pravne osobe Snježana Štamfar-Vukelja, članica Uprave. Nije saslušana glavna tehnologinja Marija Tufeković.

Glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo rekla je da radi tajnosti istrage ne može reći ništa o tijeku ročišta.

Dodala je da će o dosadašnjim saznanjima i rezultatima obdukcije tijela preminulog Zdravka Martinovića, kad ih Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu dostavi sudu, ovisiti daljnji tijek istrage. Medicinsko patološko vještačenje odgovorit će na pitanje o neposrednu uzroku smrti te postoji li sumnja u trovanje.

"Ako postoji sumnja u trovanje, sumnjive tvari nađene u tijelu bit će poslane na vještačenje ustanovi koja obavlja toksikološka ispitivanja. 

Nakon obdukcije nalaz i mišljenje vještaka dostaviti će se Državnom odvjetništvu koje će odlučiti o izmjeni činjeničnog opisa i pravnoj oznaci kaznenog djela u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sa smrtnom posljedicom", rekla je Laptalo.

Karlovački župan Ivica Horvat posjetio je danas udovicu Desanku Martinović u njezinu domu, izrazio sućut i uručio novčanu pomoć koju je dodijelila Karlovačka županija. Jučer je Gradsko poglavarstvo odlučilo podmiriti troškove pokopa obitelji Martinović, a izrazima sućuti oglasila se priopćenjem medijima i Uprava Karlovačke pivovare.

Posljednji ispraćaj Zdravka Martinovića bit će danas na groblju Jamadolu u 17,30 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene