Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader o proračunu, Đapiću i Glavašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader ustvrdio je večeras da Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ima stabilnu većinu u Hrvatskome saboru i da zato nema nikakve opasnosti za donošenje Državnoga proračuna.

Nakon što je večeras potpisan sporazum Vlade s predstavnicima triju sindikata obrazovanja na čemu je bio nazočan, predsjednik Vlade osvrnuo se na izjave predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapića da "HSP u Saboru neće poduprijeti proračun" te da je sa Sanaderom postigao dogovor o puštanju Branimira Glavaša iz pritvora.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Slika nije dostupna Đapić: 'Moje neslaganje s HDZ-om neće štetiti Osijeku'

Sanader je istaknuo da HDZ u Saboru ima dovoljno zastupnika koji će glasovati i za Državni proračun te za sve druge zakone koje ta stranka predlaže.

- Nikad nismo niti ćemo trgovati s HSP-om i Đapićem i on nikada nije bio, kako tvrdi, 'jezičac na vagi' , rekao je premijer istaknuvši da HDZ ima dovoljnu većinu u Saboru te da će parlamentarni izbori biti u studenome 2007., a ne prije.

Dodao je da Đapićeva najava da neće glasovati za proračun znači da neće glasovati za projekte u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

S tim u vezi, Sanader je uputio, kako je rekao, "čvrstu i jasnu
poruku svim građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije da će projekti za Grad i Županiju ići bez obzira na to što će HSP glasovati protiv njih".

Premijer je odlučno odbacio Đapićeve izjave koje je danas objavio jedan dnevni list da je sa Sanaderom postigao dogovor o puštanju Branimira Glavaša iz pritvora.

Sanader je rekao da se dva puta susreo s Đapićem u vezi s tim pitanjem te da je na prvome susretu bio i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, a na drugome i svi ministri te državni tajnici podrijetlom iz Osječko-baranjske županije.

Dodao je da se i na tim sastancima razgovaralo o projektima za Osijek i Županiju te da je Đapić na oba sastanka inzistirao da se razgovara o Branimiru Glavašu.

- Kao vodstvo Vlade i Sabora tada smo s indignacijom odbili da se miješamo u pravosuđe pa tako svi Đapićevi navodi jednostavno nisu točni, istaknuo je Sanader.

Jer, smatra premijer, ako danas netko traži od predsjednika Vlade i Sabora da se miješa u pravosuđe taj je zaboravio da živimo u 21. stoljeću u Hrvatskoj koja teži i želi biti suvremena i demokratska europska zemlja koja se temelji na trodiobi vlasti - zakonodavnoj, izvršnoj i pravosudnoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene