Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader s danas je u Splitu pozvao hrvatske građane da u nedjelju glasuju za HDZ jer, kako je rekao, ta stranka, za razliku od SDP-a, ima jasan i prepoznatljiv program koji je nastavak uspjeha Vlade u prošle četiri godine.


U nedjelju se odlučuje između dvaju modela Hrvatske. S jedne strane je program HDZ-a koji jamči još bolju Hrvatsku i u kojemu se iscrpno navodi sve što će HDZ-ova Vlada u drugom mandatu učiniti u svakoj županiji, gradu ili općini. Pozivao je građane da u nedjelju HDZ-u daju mandat za daljnje otvaranje novih radnih mjesta.

Vezani članci Maruška Vizek Ekonomska stručnjakinja o visokim ciljevima Vlade: "Nije realno obećavati 100.000 radnih mjesta za četiri godine" Milan Bandić predstavio izborni program - 1 Bandić predstavio program za izbore: „Mene ne zanima ni predsjednik države ni premijer jer ja sam realan“

Kako je rekao, u prošlom mandatu Vlada je otvorila 129.000 novih radnih mjesta, omogućila daljnju izgradnju infrastrukture, povećanje mirovina, obrazovanje za sve, obvezni završetak srednje škole, za što će izgraditi još 60 osnovnih i 16 srednjih škola uz potpuno besplatno školovanje.

Također je rekao kako traži mandat za nastavak borbe protiv svih vrsta kriminala i korupcije, za Hrvatsku snažnu kod kuće i u svijetu.

Za model koji nudi SDP Sanader je rekao da je potpuno nepoznat, netransparentan a, kako je rekao, za ostvarenje uspješnih programa potrebno je i snažno, a ne podijeljeno vodstvo.

Mi imamo u jednoj osobi i predsjednika stranke i premijerskoga kandidata, a oni to nemaju, i još uvijek se ne zna tko bi što radio, rekao je Sanader, dodajući da je zadnja dva tjedna premijerski kandidat SDP-a nestao sa scene, što znači da za tu stranku on i nije važan.

Stavili smo program SDP-a na naše internetske stranice kako bi ga se moglo uspoređivati jer smo sigurni da će onaj tko pročita oba programa, dati glas za HDZ, rekao je Sanader.

Danas javnost zna puno manje o programu SDP-a nego prije mjesec dana, rekao je primijetivši da je to stoga jer nema nikakvih odgovora, rasprava o tom programu, a kako bi i bilo, dodao je, kada je SDP potpuno sa scene sklonio svoga premijerskoga kandidata.

Zaključio je kako ne vjeruje da su HDZ-ovi protivnici loši ljudi,
ali i kako čvrsto vjeruje da nude loš program i loš model vladanja.

"Oni u SDP-u sigurno ne žele nikakvu štetu Hrvatskoj, ali upravo bi izazvali štetu ako dođu u poziciju da provode svoj program s potpuno konfuznim vodstvom", kazao je, među ostalim, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.