Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Okanite se ćorava posla i priznajte izborni poraz'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare u sjedištu HDZ-a, predsjednik stranke Ivo Sanader ponovno je ustvrdio da je HDZ izborni pobjednik s 10 mandata više od SDP-a te pozvao SDP da prizna poraz.

- Pozivam one, koji misle da se trgovinom nešto može postići, okane ćorava posla. Vrhovna instanca u demokraciji su birači, a oni su jučer pokazali što žele. HDZ je pobijedio, neka nauče što je demokracija i priznaju poraz. Ne može se trgovinom od gubitnika postati pobjednikom, poručio je (SDP-u, op. a.) Ivo Sanader.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Gdje još toga ima? VIDEO Njemački političar objavio snimku iz Beograda i poručio: "Srbija sve više djeluje kao autoritarni režim" Viktor Orban Šokantne ostavke "Ovako dalje više ne može": Javnost je bijesna, Orban uzdrman skandalima

>> HDZ-u 66 mandata s dijasporom, SDP-u 56

>> Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

>> Adlešić: Nisam sigurna da je Tanković tako čvrsto uz SDP

>> HDSSB neće podržati HDZ, nude SDP-u državu za grad?

>> Na izbore izašlo 63,53% birača

Sanader se, kako je rekao, nada da će oni na koje misli pokazati zrelost i priznati poraz, a najavio je kako HDZ kreće u pregovore za parlamentarnu većinu. No, nije želio komentirati nagađanja prema kojima je između HDZ-a i žuto- zelene koalicije HSS-HSLS već sve dogovoreno.

- Oni će sutra odlučiti o pregovorima s nama, kratko je rekao Sanader te dodao kako nema informaciju prema kojoj je europske pučke stranke sugerirale HSS da koalira s HDZ-om. 

Na pitanje novinara nije li legitimno da objektivno najjača stranka ipak završi u opoziciji te da se to relativno često događa, Sanader je odgovorio da on ionako nije rekao da je to nešto antidemokratski.

- Ali, to se u Hrvatskoj neće dogoditi. Vladu će sastaviti HDZ, rekao je Sanader.

Cijeli izjavu pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene