Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: HDZ vodi SDP sa 3:0

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, rezimirajući prvih deset dana izborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore, izjavio je u Splitu da 'HDZ vodi ispred SDP-a s tri prema nula (3:0)'.

Sanader je na konferenciji za novinare rekao kako se 'taj zaključak nameće nakon što su izborne kampanje HDZ-a obavljene u Vukovarskoj-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je HDZ', kako je kazao, 'naišao na opću potporu građana'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović: Sanader bi uređivao medije Slika nije dostupna Milanović pozvao političke suparnike da 'pokažu račune'

Napomenuo je kako je razlog za to HDZ program, čijih je svih 100 tisuća primjeraka razgrabljeno te da ga stranka zbog velike potražnje ponovno tiska.

Sanader je ocijenio da je SDP-ov program 'zbir pukih frazetina i floskula'. Ustvrdio je kako SDP ima 'jedino dvije konkretne stvari' te da su 'one obje vrlo loše za Hrvatsku, a to je legalizacija droge i donošenje novih poreza'.

Dodao je da 'zato, kao predsjednik HDZ-a, poziva svakog građanina da pročita SDP-ov program jer je to najbolja propaganda za HDZ'.

Sanader je rekao i da je program HDZ-a podijeljen na pet ključnih projekata. To su smanjenje nezaposlenosti, nastavak gradnje moderne infrastrukture, obrazovanje za sve, veće mirovine i odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

Napomenuo je da je u protekle četiri godine vlasti HDZ-a otvoreno 124 tisuće novih radnih mjesta te da je nezaposlenost najniža od kada je stvorena hrvatska država.

'SDP u svom programu nudi šest posto rasta BDP-a a mi smo to već nadmašili', kazao je Sanader, dodavši kako je njegova Vlada izgradila u svom mandatu 450 km autocesta dok je SDP-ova Vlada u prethodnom mandatu, premda se tim hvalila, izgradila upola manje od HDZ-ove Vlade.

Sanader je posebno istaknuo kako ni pedalj hrvatske zemlje na kopnu, ni na otocima neće biti prodavano ni domaćem ni stranim kupcima. 'Davat će se samo koncesija. Ne razumijem, unatoč predizbornoj kampanji, one koji su protiv Pelješkog mosta, tim prije što ćemo u dogovoru sa BiH izgraditi i autocestu kroz Neum, pa neka ljudi biraju', kazao je uz ostalo Sanader.

Ocijenio je i da u predizbornoj kampanji 'raste agresivnost glavnog oponenta, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića', a da 'proporcionalno tome SDP tone'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene