Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Sanader bi uređivao medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović prozvao je čelnika HDZ-a Ivu Sanadera zbog sustavnog i organiziranog izbjegavanja sučeljavanja na televiziji te postavljanjem uvjeta kojim je pokazao tendenciju uređivanja medija, zbog čega ga je nazvao manipulatorom.

'Pozivali smo na razmjenu mišljenja što je Sanader sustavno i organizirano izbjegavao. Ne bih to nazvao kukavičlukom, nego manipulacijom jer se postavlja kao urednik svih medija', rekao je Milanović na konferenciji za novinare, prije koje je na platnu prikazana Sanaderova izjava pred prošle izbore, kada je na sučeljavanje zvao tadašnjeg čelnika SDP-a Ivicu Račana, uz tvrdnju da birači moraju znati što misle vodeće stranke.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Slika nije dostupna Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna

'Časti mijenjaju običaje', komentirao je Milanović to što Sanader odbija s njim se sučeliti na televiziji, dodavši kako poziv i dalje vrijedi, iako, kaže, tek nekoliko dana prije izbora ima sve manje smisla.

Zadovoljan je dosadašnjim tijekom SDP-ove kampanje i komunikacijom s građanima, a posebno radom Etičkog povjerenstva koje se zadnjih dana, kaže, uglavnom bavi samo prigovorima na račun HDZ-a koji, tvrdi, izmišljenim podacima, lažima i nekorektnošću u kampanji krši Etički kodeks.

SDP, istaknuo je Milanović, nije želio negativnu kampanju prema političkim suparnicima, pa ni prema HDZ-u, žao mu je ako je nekoga uvrijedio svojim istupima, ali to je, naglasio je, bila reakcija na klevetničku kampanju vladajuće stranke.

Najavio je da će SDP u petak objaviti koliko je potrošio u kampanji i tko su mu donatori, istaknuvši da će troškovi biti u skladu s najavama, za razliku od HDZ-a koji će u kampanji, kaže, potrošiti 'na desetke i desetke milijuna kuna', a ne 18 milijuna koliko je najavio.

Milanović je potvrdio da SDP stoji iza nedavno osnovane udruge Electa, koja je Izbornom povjerenstvu prijavila najviše promatrača na izborima. 

'SDP stoji iza toga, tu nema tajni niti to može biti skriveno. To su promatrači, a ne birači i sve je potpuno zakonito', naglasio je.

Upitan je li vodstvo SDP-a 'maknulo' Ljubu Jurčića sa svih većih stranačkih skupova, odgovorio je da SDP, za razliku od HDZ-a, ne miče svoje ljude, te da Jurčić, kao SDP-ov premijerski kandidat i koordinator za III. izbornu jedinicu, radi svoj posao. 'Tu se ništa nije promijenilo niti će se mijenjati', dodao je.

Na pitanje kako gleda na ponašanje medija u kampanji, odgovorio je da je HDZ-ovo odbijanje promjene pravila o praćenju kampanje, nažalost, limitirajući faktor za medije, budući da u emisijama, kaže, nedostaje uređivačke slobode i kreativnosti.

Upitan je li SDP za neovisno Kosovo, Milanović je rekao da su stranci važni dobri odnosi i s Beogradom, odnosno tamošnjim demokratskim snagama, i s Albancima na Kosovu, dodavši da će SDP pratiti stav Bruxellesa, 'jer nema prostora za solo akcije'.

Pozvao je građane da dođu na sutrašnji završni predizborni skup SDP-a na Jelačićevu trgu gdje će stranka, istaknuo je, pokazati svoju snagu i pozvati građane da o tome tko će biti na vlasti odluče u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene