Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski vicekancelar Wilhelm Molterer poklonio je danas u Bruxellesu tijekom sastanka čelnika EPP-a, hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu nogometnu loptu s kojom će se igrati na predstojećem europskom prvenstvu u nogometu 2008.


Nakon toga s tom loptom su pred novinarima pozirali čelnici stranaka iz redova EPP-a koji dolaze iz Njemačke, Austrije i Poljske, zemalja s kojima će Hrvatska igrati u istoj skupini na EURO 2008. S poklonjenom
loptom zajedno su se fotografirali Ivo Sanader, poljski premijer Donald Tusk, austrijski vicekanceler Wilhelm Molterer te predsjednik Europskog parlamenta, Nijemac Hans-Gert Poettering.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći'' Hrvatski premijer Andrej Plenković i belgijski premijer Alexander De Croo Plenković s belgijskim premijerom: ''Cilj je imati bržu isporuku cjepiva kako bi osigurali slobodnije kretanje ljudi''

Hrvatska će prvu utakmicu na EURO2008. igrati s Austrijom, 8. lipnja, nakon toga 12. lipnja s Njemačkom i 16. lipnja s Poljskom.

U Bruxellesu su se u četvrtak sastali premijeri zemalja iz redova Europske pučke stranke (EPP). Riječ je o sastanku koji se tradicionalno održava prije svakog summita EU-a.

Na summitu EPP-a sudjeluje devet premijera ili predsjednika zemalja članica EU-a - Angela Merkel (Njemačka), Jan Peter Balkenende (Nizozemska), Donald Tusk (Poljska), Kostas Karamanlis (Grčka), Jean-Claude Juncker (Luksemburg), Lawrence Gonzi (Malta), Janez Janša (Slovenija), Aigars Kalvitis (Latvija) i Traian Basescu (Rumunjska), te austrijski vicekancelar Wilhelm Molterer. Na summitu sudjeluje i
predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering. Kao predsjednik HDZ-a, koji je dio te stranačke grupacije, na sastanku sudjeluje i premijer Ivo Sanader.