Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Cigelj je smjenjena zbog cjelokupnog rada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sander izjavio je kako je odluka o smjeni predstojnice Vladinog Ureda za udruge Jadranke Cigelj donesena na temelju ocjene cjelokupnog rada. Napomenuo je kako on osobno i cijela Vlada žele da Ured za udruge dobro funkcionira, a to, po njegovim riječima, nažalost do sada nije bio slučaj.

Premijer Sanader izjavio je kako je problema s Uredom za
udruge bilo i ranije.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom" Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv Domagoja Mikića Veliko iznenađenje za dvije udruge koje pomažu djeci s teškoćama i trebaju pomoć: "Ako se ugase, neće biti potpore od nikuda, oni spašavaju našu djecu"

'Normalno je da su udruge tražile preispitivanje potreba za
sigurnosnom provjerom članova Savjeta, s obzirom da se ne radi o državnim dužnosnicima. Udruge su reagirale, tražile su od potpredsjednice Vlade da povuče neke poteze, ona je to predložila Vladi i Vlada je donijela odluku. Oko tih odluka nema nikakve rasprave', izjavio je premijer.

'Ako želimo razvijati civilno društvo u Hrvatskoj, a želimo, udruge civilnog društva su nešto što je naše opredijeljene i prema njima se mora ponašati ne sa nekakvim zazorom ili političkim pritiskom, nego im dopustiti da rade ono za što postoji potpora u hrvatskom društvu', zaključio je Sanader.

Nakon smijene Jadranka Cigelj je priznala kako je tražila sigurnosnu provjeru, no tvrdi da je sve radila po zakonu i uredbi o sigurnosnim provjerama, te da je nalog dobila od potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor. 

Kosor, pak, to opovrgava i tvrdi kako je zahtijev za sigurnosnom provjerom odmah ocijenila neprimjernim i nedopustivim u demokratskom društvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene