Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitke novom predsjedniku SAD-a

Sanader čestitao Obami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader u ime hrvatske Vlade i svoje osobno čestitao je danas na izboru američkom predsjedniku Baracku Obami najavivši da će to tijekom prijepodneva uputiti pisanu čestitku u Washington.

'Predsjednički izbori u SAD znače nešto što mi u ovom trenutku još uvijek ne možemo ispravno ocijeniti. Sigurno je da će ti izbori u bitnome karakterizirati iduće godine ne samo američke, nego i svjetske politike', ocijenio je Sanader u izjavi novinarima u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti gdje je nazočio međunarodnom znanstvenom skupu u povodu 500. obljetnice rođenja Marina Držića.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

>> Obama novi američki predsjednik

Što se tiče hrvatsko-američkih odnosa sigurno je da neće biti ništa novoga, ono što karakterizira vanjsku politiku velikih sila, pa sve više i srednjih i malih država je činjenica, da bez obzira na političku orijentaciju nakon pojedinih izbora, da se vanjska politika ne mijenja, dodao je hrvatski premijer.

U bitnome će američka vanjska politika ostati ista kada je riječ o Hrvatskoj i NATO savezu, drži Sanader i dodaje kako očekuje nastavak i produbljivanje partnerskih i prijateljskih odnosa između SAD i Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene