Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prosvjedni skup protiv EU

'Samo izdajnici vode narod u kuću koja gori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedni skup protiv potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske s EU-om pod nazivom 'Ne dajmo Hrvatsku' održan je danas na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u organizaciji stranke Akcije za bolju Hrvatsku te desetak izvanparlamentarnih stranaka i udruga.

Na skupu na kojem je, po novinarskim procjenama, bilo od 100 do 150 ljudi skorašnje potpisivanje pristupnog ugovora s EU-om proglašeno je činom nacionalne izdaje te su građani pozvani da na referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji glasuju protiv.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila" Ivan Turudić Pljušte kritike Oporba se obrušila na Turudića: "On je dio Plenkovićeve klike, žele okupirati institucije"

Specijalnu emisiju Nove TV o potpisivanju Ugovora o pristupanju EU gledajte danas od 9.10h na Novoj TV i Dnevnik.hr-u.

Govoreći u ime organizatora, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku umirovljeni general Željko Sačić rekao je da su se okupili uoči nacionalne tragedije koju možemo spriječiti te da Hrvatska potpisom tog ugovora ulazi u Europsku uniju koja se raspada.

'Samo izdajnici vode narod u kuću koja gori', istaknuo je Sačić i dodao da su se u Domovinskom ratu hrvatski branitelji borili pod geslom 'Živjela Hrvatska', a ne 'Živjela Europa', te da je po mišljenju Europske unije Domovinski rat 'sukob 90-ih godina i građanski rat'. Poručio je građanima koji se protive EU-u da do referenduma o pristupanju agitiraju protiv EU-a i da na referendumskom listiću zaokruže protiv.

'Pristupni sporazum će potpisati neke druge guske'

Politički tajnik stranke Jedino Hrvatska Marijan Bošnjak podsjetio je da je Stjepan Radić poručio hrvatskim političarima da ne idu kao 'guske u maglu', dodajući da će pristupni sporazum potpisati neke druge 'guske'.

I predstavnici ostalih izvanparlamentarnih stranaka i udruga iznijeli su mnoge kritike na račun hrvatskog pristupanja EU-u, što su također ocijenili činom veleizdaje.

>> Kakav peh: Pokvario se avion Jadranke Kosor za Bruxelles

Skup na Trgu bana Josipa Jelačića protekao je bez izgreda, a od 100 do 150 prosvjednika nosilo je hrvatske zastave, natpise protiv EU-a i pozive građanima da na referendumu glasuju protiv hrvatskog pristupanja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene