Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapela u Marseillesu

Kakav peh: Pokvario se avion Jadranke Kosor za Bruxelles

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je sa sastanka europskih pučana iz Marseillesa trebala poletjeti za Bruxelles, pokvario se avion Jadranke Kosor.

Nakon sastanka s europskim pučanima, Jadranka Kosor se  uputila u Bruxelles. No, kako saznaje Dnevnik Nove TV, vladin avion jednostavno nije poletio. Koordinacijom Marseillesa, gdje se održavao skup europskih pučana, i Bruxellesa nađena je redovna linija te je Jadranka Kosor večeras sretno stigla u Bruxelles.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

'Ništa mi ne može pokvariti sutrašnji dan, brzo smo riješili taj problem', rekla je Kosor.

Specijalnu emisiju Nove TV o potpisivanju Ugovora o pristupanju EU gledajte sutra od 9.10h na Novoj TV i Dnevnik.hr-u.

'Pred nama je povijesni dan za Hrvatsku, osobito važan za mene osobno jer je Ugovor o pristupanju najvažniji dokument koji ću potpisati u svom političkom životu. Ponosna sam što smo taj posao dovršili i na ono što je napravila moja vlada u dvije i pol godine. Napravili smo veliki posao, u vrlo teškim uvjetima. Možemo se sutra radovati', izjavila je Kosor po dolasku u Bruxelles iz Marseillea, gdje je sudjelovala na sastanku čelnika Europske pučke stranke.

Izrazila je zadovoljstvo što će pristupni ugovor potpisati slovenski premijer u odlasku Borut Pahor s kojim je potpisala sporazum o prepuštanju teritorijalnog spora sa Slovenijom međunarodnoj arbitraži. 'Pahor i ja smo napravili veliki posao u kojem nam je malo tko pomagao', rekla je.

Povijesni potpis u ime Republike Hrvatske ujutro Bruxellesu na pristupni ugovor će staviti predsjednik Ivo Josipović i predsjednica vlade Jadranka Kosor, a u ime EU-a, šefovi država ili vlada zemalja članica. Za svečanost potpisivanja predviđeno je sat vremena, od 9.30 do 10.30, a nakon toga 10 minuta za zajedničko fotografiranje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene