Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSP-a Ante Đapić na večerašnjem središnjem predizbornom skupu te stranke za 10. izbornu jedinicu u Splitu, izjavio je da samo HSP Hrvatsku može vratiti sa stanputice na kojoj je, kako je rekao, "već osam godina".


"Vidimo da se dvije stranke, koje same sebe nazivaju vodećima u Hrvatskoj, dodvoravaju Stanimiroviću i Pupovcu, i nude im mjesta ukoliko im se priključe, čak do ministara. S druge strane trojka u Haagu sa Šljivančaninom na čelu, dobije šest godina, a general Norac u Hrvatskoj 12 godina. O čemu mi govorimo?",, kazao je Đapić.

Vezani članci Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima Hrvatska stranka prava (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska stranka prava traži brisanje svih pravaških stranaka registriranih nakon nje

Ocijenio je da Hrvatsku vreba još puno veća opasnost.

"Kada budu osuđeni generali Ademi, Norac i Glavaš na hrvatskim sudovima, a Gotovina, Markač, Čermak i Praljak u Haagu, tek tada će po Hrvatskoj krenuti stotine optužnica za sudionike Domovinskog rata. To nas čeka ukoliko HSP ne bude na vlasti", rekao je predsjednik HSP-a Đapić.

Naglasio je da ove poruke upućuje upravo iz Splita jer odavde imaju najviše odjeka za sve birače.

Đapić je također rekao kako je HSP ušao u predizbornu kampanju teško napadnut.

"Takav pritisak na nas ne pamti se od 1992. godine, a to je
bilo vrijeme kada se i fizički likvidiralo članove i dužnosnike HSP-a. Od tada se puno stvari promijenilo ali nasrtaj na našu stranku od kolovoza do danas je jedan od najtežih i najopasnijih", kazao je Đapić.

Govoreći o potrebi duhovne i moralne dimenzije u politici ocijenio je kako se "Hrvatska danas odriče sebe" te da je "daleko od onoga što su Hrvati kao narod, prije 17 godina kad su stvarali svoju državu, željeli".

Predsjednik HSP-a je komentirao i zabranu spotova njegove stranke, a koji su se tijekom večerašnjeg predizbornog skupa kontinuirano prikazivali.

Đapić je rekao da je prvi spot HSP-a u kojem ima sekvenci sa splitske Rive od prije pet godina "posve autentičan i istinit". 

Dodao je da je "HTV, za koju se zna čija je, spot prekinula emitirati", a Etično povjerenstvo koje ga je zabranilo, nazvalo je neetičnim.

"Zabranili su nam i drugi spot u kojem samo diramo u afere dvije stranke. Sve to govori o stanju duha i demokracije u Hrvatskoj", izjavio je Đapić.

Prva na listi HSP-a u 10. izbornoj jedinici (čiji je nositelj Ante
Đapić) Ruža Tomašić ustvrdila je kako smo "u ovih 17 godina dobili sijamske, jednojajčane blizance", koji, kako je kazala, "17 godina kroje našu sudbinu". 

"Vrijeme je da kažemo - nema više gospodo, idete u ropotarnicu povijesti!", kazala je Ruža Tomašić.