Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve odgovoran 'šaman' Luka Hodak

Saborskom će isključiti struju i vodu, ne znaju što će biti s plaćama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrđena je presuda Općinskog suda u Ogulinu po kojoj 971,833,76 kuna nije namjenski utrošeno. Vlast se nada pomoći Vlade.

'Ne možemo funkcionirati. Očekujemo isključenje struje, a zatim i vode. Nećemo moći platiti telefone, a o isplati plaća djelatnicima da i ne govorimo', rekla je načelnica Saborskog Đurđica Špehar.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Akcija spašavanja pasa Kod Ogulina HGSS-ovci krenuli spasiti psa koji je zapeo na stijeni, kad su stigli, dočekalo ih iznenađenje

Općina mora po pravomoćnoj presudi vratiti više od 1,1 milijun kuna zbog nesavjesnog i nenamjenskog trošenja sredstava za vlasti bivšeg HDZ-ovog načelnika Luke Hodaka. Koliki je udarac za najsiromašniju općinu u županiji ta financijska obaveza najbolje govori podatak da im godišnji proračun iznosi dva milijuna kuna.

Drugostupanjski sud je potvrdio presudu Općinskog suda u Ogulinu, a na temelju toga je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo ovrhu i blokiralo općinski račun. 'Nadamo se da će nam Vlada pomoći', kaže načelnica Špehar.

Luka Hodak doveo Općinu u probleme

Hodak je osuđen da je kao načelnik protupravno pribavio 971,833,76 kuna jer ih nije namjenski utrošio. USKOK ga, inače, tereti i za to da je od studenog 2006. do kraja 2008. godine oštetio Općinu tako što je iz troškova reprezentacije za sebe kupovao robu vrijednu 233 tisuće kuna te samome sebi ispisao oko 200.000 kuna lažnih putnih naloga.

>> 'Šamanu' Hodaku potvrđena USKOK-ova optužnica

Kobna bunika

Trenutačno odslužuje zatvorsku kaznu jer su sredstva za obnovu mjesne crkve 1996. iskorištena za izgradnju vodovoda, sredstva za poticanje uzgoja jagoda preusmjerena za plaće zaposlenika Općine i komunalije, a novac za psihosocijalnu pomoć građanima za uređenje općinske ambulante. Osuđivan je i za nedozvoljeno držanje automatske puške. Luka Hodak najpoznatiji je po tragičnoj proslavi proslavi 2009. godine kada je u vigvamu smrtno stradao njegov susjed Ratko Barić. U tom slučaju Hodak je uvjetno osuđen na dvije godine zatvora jer je pripremio za Barića koban kompot od bunike. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene