Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio općinu

'Šamanu' Hodaku potvrđena USKOK-ova optužnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem načelniku općine Saborsko Luki Hodaku, koji je sam sebe prozvao šamanom, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđena optužnica koja ga tereti da je od studenog 2006. do kraja 2008. općinu kojoj je bio na čelu oštetio za gotovo pola milijuna kuna.

USKOK Hodaka tereti da je iz troškova reprezentacije općine Saborsko za sebe kupovao robu vrijednu više od 233 tisuće kuna, dok je dodatnih 200 tisuća 'zaradio' na lažnim putnim nalozima. Nalozima za putovanja na koja nije išao opravdao je i dizanje više od 16.500 kuna gotovine s općinskog računa.

Uz Hodaka, USKOK je podigao optužnicu i protiv tvrtke od koje je kupovao robu općinskim novcem te protiv njena vlasnika Zvonimira Lipošćaka koji je općini ispostavio krivotvorene račune. Hodak je na sud doveden iz zatvora u Lipovici, gdje od srpnja prošle godine služi kaznu od godinu i dva mjeseca zatvora zbog pronevjere gotovo milijun kuna općinskog novca 1996.

Na izdržavanje kazne Hodak je upućen nakon što je karlovački Županijski sud potvrdio presudu ogulinskog Općinskog suda koji je bivšeg načelnika osudio za pribavljanje protupravne dobiti jednoj tvrtci te nenamjensko trošenje općinskog novca.

To mu je inače bila treća osuđujuća presuda. No, zbog nedozvoljenog držanja automatske puške i smrti susjeda u indijanskom šatoru, gdje su zajedno konzumirali buniku, nije išao u zatvor jer su kazne bile uvjetne. Nakon epizode s bunikom Hodak je izbačen iz HDZ-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene