Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna nabava iz 2004.

Sabor: Stazić na čelu povjerenstva za vojne kamione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica vezanih uz nabavu vojnih kamiona koje za potrebe Oružanih snaga Ministarstvo obrane kupilo u prosincu 2004. predsjedavat će SDP-ovac Nenad Stazić, jednoglasno je odlučio Hrvatski sabor.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, za potpredsjednika Povjerenstva izabran je Emil Tomljanović (HDZ), za tajnika Krunoslav Markovinović (HDZ), a za članove Andrija Hebrang (HDZ), Krešimir Ćosić (HDZ), Stanko Grčić (HSS), Goran Beus Richembergh (HNS), Boris Šprem (SDP) i Igor Dragovan (SDP).

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Slika nije dostupna Sabor podržao ukidanje obveze služenja vojnog roka

Povjerenstvo, koje je Sabor prošloga petka osnovao na prijedlog SDP-a, trebalo bi istražiti kupnju vojnih kamiona neposrednom pogodbom, budući da je, po tvrdnjama SDP-a, za kupnju potrošeno 15 milijuna kuna više nego je predviđeno, dok je nabavljeno samo 39, a ne planiranih 76 kamiona.

U SDP-u ističu da je osnivanje povjerenstva nužno, jer USKOK i policija već četiri godine govore kako u konkretnom slučaju provode izvidne radnje, a nema nikakvog pravorijeka niti postupanja nadležnih tijela, što, smatraju, upućuje na moguće prikrivanje počinjenih nezakonitosti. Sabor je prije toga donio zakon kojim je osnovao Hrvatsku poljoprivrednu komoru u interesu bržeg razvitka hrvatske poljoprivrede i prilagodbe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava tržnim uvjetima.

Bit će to samostalna poslovno-strukovna organizacija koja će zastupati obiteljska poljoprivredna gospodarstva te pomagati u kreiranju mjera poljoprivredne politike i razvojnih programa. Svrha osnivanja komore je i stvaranje institucionalne potpore za podizanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača i njihovih proizvoda na europskom tržištu te razvijanje proizvodnje koja bi proizvođačima osigurala stabilan dohodak dostatan za osiguranje primjerenog životnog standarda.

Izglasan je i Zakon o osnivanju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojeg je cilj usklađivanje poljoprivrednog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU te izgradnja učinkovite administrativne infrastrukture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene