Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor delimitirao porodiljne naknade za prvih šest mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor delimitirao je porodiljne naknade za prvih šest mjeseci porodiljnog dopusta, pa će majke od početka iduće godine u prvih šest mjeseci primati naknadu u visini pune plaće.

Naknade su sada za prvih šest mjeseci ograničene na najviše 4257 kuna.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Porodiljna naknada za drugih šest mjeseci neće se mijenjati i iznosit će najviše 2500 kuna. 

Sabor donio brojne zakone

Donesen je Zakon o Nacionalnoj zakladi za potporu studentskom i učeničkom standardu.

Donesen je i Zakon o mjeriteljstvu, prihvaćeno Izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2006., Izvješće o provedbi Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe opojnih droga, Izvješće o korištenju predpristupnih programa pomoći EU, Godišnje izvješće o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i o državnim potporama u 2006.

Prihvaćeno je i Izvješće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Vijeća za visoko obrazovanje, FINA-e, Agencije za zaštitu osobnih podataka.

U prvom je čitanju prihvaćen prijedlog HSLS-a i HSS-a kojim se tražilo povlačenje državnih dužnosnika iz nadzornih i upravnih odbora, ali odbačen je zaključak da se iduću vladu obveže da u roku šest mjeseci pripremi izmjene tog zakona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene