Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

NEPOZNATI ZASTUPNIK ZABORAVIO NA MIKROFON 'Ma koja stanka, ionako niš' ne delate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas je zasjedanje u Saboru počelo stankom.

Hrvatski sabor i u petak je zasjedanje počeo stankom na zahtjev nekoliko klubova, koji žele progovoriti o stanju u zagrebačkim dječjim vrtićima te o izjavi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je donedavnog ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića nazvala osobnim obavještajcem bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

Stanku je prvi zatražio Marko Sladoljev (Most), koji se žali da se u zagrebačkim vrtićima ne poštuje pedagoški standard, a stanje je nazvao alarmantnim. O istoj temi želi se očitovati i BUZ-ov Milivoj Špika.

SDP-ovac Gordan Maras stanku je tražio kako bi progovorio o unutarnjopolitičkim odnosima u Hrvatskoj, a laburist Tomislav Končevski zbog izjava predsjednice o Lozančiću.

Predsjednik Sabora Željko Reiner odredio je desetominutnu stanku, a otvorilo ju je dobacivanje nepoznatog zastupnika koji je očito zaboravio izgasiti mikrofon pa se čulo kako je rekao "ma koja stanka, ionako niš' ne delate".

Nastavak sjednice

U nastavku sjednice Sabora zastupnici će raspraviti konačni prijedlog Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

Obveze trgovaca u potrošačkim sporovima do sada su bile regulirane kroz Zakon o zaštiti potrošača, a sada se u skladu s europskim direktivama donosi poseban zakon po kojem će trgovci morati obavještavati potrošače o svojim obvezama.

U slučaju kada se spor ne može riješiti putem pisanog prigovora potrošača, trgovac će ga u odgovoru morati obavijestiti o mogućnostima pokretanja postupka pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Uobičajenog glasovanja o raspravljenim točkama ovoga petka neće biti. Tako ni ovoga tjedna neće biti donesen zakon kojim bi se ukinuo ured bivšeg predsjednika Republike Stipe Mesića, o kojem se prije tjedan dana nije glasovalo jer je oporba napustila sabornicu i tako srušila kvorum. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene