Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni za smrt Josipa Klasnića

S nastave udaljeno 11 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaestero učenika Poljoprivredno-šumarske škole iz Vinkovaca koji su u pritvoru osječkog zatvora zbog sumnje da su 23. listopada u vinkovačkom parku Lenijama napali 16-godišnjeg učenika te škole Josipa Klasnića, koji je nakon nekoliko dana umro, udaljeni su do daljnjega s nastave, potvrdio je ravnatelj škole Marinko Džakula.

Prema njegovim riječima, takva odluka donesena je nakon sugestija iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojemu se škola obratila za savjet a iz kojeg je, kako je rekao, školskim vlastima savjetovana primjena Zakona o srednjoškolskom obrazovanju. 

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

>> Sumnjiva smrt: Nakon tučnjave preminuo dječak (16)

'Nakon što budemo znali što će reći sudske vlasti o krivnji pritvorenih učenika, odredit ćemo i pedagoške mjere', rekao je Džakula dodajući kako u školi, nakon smrti Josipa Klasnića i prvotnog šoka, 'sada vlada pomalo neprirodna tiština'.

Također je potvrdio da su među učenicima i nastavnicima još stručnjaci za psihološku pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Oni su, rekao je, održali i sastanak s roditeljima učenika koji pohađaju razred u koji je išao Josip Klasnić.

Jedanaestero učenika Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, u dobi od 15, 16 i 17 godina, u 30-dnevnom pritvoru je od 4. studenog po odluci suca za mladež Općinskoga suda u Vukovaru Davorina Smičića. Kako je riječ o maloljetnicima, sudski postupak u njihovu slučaju je tajan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene