Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu je jučer doberman bez brnjice skočio i ugrizao četrnaestogodišnjeg dječaka koji je šetao ulicom.


U nedjelju je rotvajler napao 7-godišnjaka i izgrizao 10-godišnjaka. Desetogodišnjak je s teškim ozljedama glave i tijela prevezen u zaprešićki Dom zdravlja, a zatim u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Prošle godine zabilježeno je čak 250 slučajeva držanja životinja bez nadzora, a takvi najčešće i napadaju. Novinar Provjerenog Edin Mahmuljin proveo je jedan dan na ulicama Zagreba s ekipom hvatača pasa lutalica. Psi lutalice većinom su bili nečiji kućni ljubimci - napušteni traže hranu i vodu.

Vezani članci Potresna priča požrtvovne majke - 1 Bolesnu kćer nije posjetio više od 20 godina, a onda ženu koja se za nju brinula - tužio: "Sve sam radila samo za nju, a rekli su da nisam dobra majka" Detalji o širenju koronavirusa u Kini - 1 Novinari u Kini počeli nestajati nakon objave snimki iz žarišta epidemije: ''Neki pacijenti su bili vani, imali su obješenu infuziju za stablo''

Što su više sami u lošijim uvjetima, kao što su to npr. velike vrućine, postaju agresivni i prema drugim psima i prema ljudima. U Zagrebačkom skloništu Dumovec koje je otvoreno u sklopu gradskog zoološkog vrta nalazi se preko više od 170 pasa lutalica. Godišnje ih hvatači ulove oko 500.

Priču o tužnoj sudbini pasa lutalica pogledajte u magazinu Provjereno, u četvrtak u 10.05 na Novoj TV.