Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu je jučer doberman bez brnjice skočio i ugrizao četrnaestogodišnjeg dječaka koji je šetao ulicom.


U nedjelju je rotvajler napao 7-godišnjaka i izgrizao 10-godišnjaka. Desetogodišnjak je s teškim ozljedama glave i tijela prevezen u zaprešićki Dom zdravlja, a zatim u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Prošle godine zabilježeno je čak 250 slučajeva držanja životinja bez nadzora, a takvi najčešće i napadaju. Novinar Provjerenog Edin Mahmuljin proveo je jedan dan na ulicama Zagreba s ekipom hvatača pasa lutalica. Psi lutalice većinom su bili nečiji kućni ljubimci - napušteni traže hranu i vodu.

Vezani članci Roditelji prvi put vidjeli svoga Palčića - 1 Iskustvo koje će pamtiti cijeli život: Pogledajte dirljivi trenutak kad su roditelji prvi put ugledali svoje Palčiće iz Petrove Čudni psi Vlasnici mislili da su njihovi psi posebni, a onda su shvatili da su mnogi psi jednako čudni

Što su više sami u lošijim uvjetima, kao što su to npr. velike vrućine, postaju agresivni i prema drugim psima i prema ljudima. U Zagrebačkom skloništu Dumovec koje je otvoreno u sklopu gradskog zoološkog vrta nalazi se preko više od 170 pasa lutalica. Godišnje ih hvatači ulove oko 500.

Priču o tužnoj sudbini pasa lutalica pogledajte u magazinu Provjereno, u četvrtak u 10.05 na Novoj TV.