Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stiglo je zahladnjenje, a s njim i veći iznosi na računima za grijanje.


Drva, plin ili struja. Koji god izbor bio, većini građana je skup. Provjerili smo - kako se ne smrzavati na minusima, a nešto i uštedjeti.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ćorić o poskupljenju struje i plina: ''Ne postoji apsolutna sigurnost da do toga neće doći, ali...'' Za kakvo grijanje ćete odvajati najmanje? Na plin, struju ili drva: Evo koje je grijanje najisplativije

Kako temperature padaju, tako računi - rastu. Znaju to dobro studentice Doris i Monika. Griju se na plin pa dobro paze da ih na računi neugodno ne iznenade. 'Naravno da pazimo, svakom je u interesu uštedjeti koju kunu gdje se može', rekla je Doris. A posebno kad si student. Zato imaju svoje trikove.

ŠOKANTNA ISTINA O RAZDJELNICIMA Nigdje nije rečeno da se MORAJU ugraditi!

'Sestra i ja grijemo samo dnevnu sobu i kupaonu, spavaće sobe ne grijemo', kaže Doris. I ono najvažnije - redovito servisiraju bojler. O tome, nažalost, mnogi ne vode računa. Bojleri ne bi trebali biti stariji od 15 godina, jer osim što nisu sigurni nisu ni isplativi budući da troše dvostruko više plina od novih.

'Trošim godišnje 15 do 16 metara drva, a to je financijski oko 3.000 do 3.500 kuna', kaže Ivica te dodaje da je to mnogo manje nego prije kada se grijao na lož ulja.

Profesor Miljenko Šunić iz Hrvatske stručne udruge za plin kaže - drvo je i dalje najjeftinije, struja najskuplja. Kako god da se grijete, saveznik vašeg novčanika jest - dobra izolacija.

Provjereno je istražilo detalje o razdjelnicima koji će vas šokirati

'Bilo bi dobro dirnuti u fasadu, poboljšati je, zamijeniti prozore, stare drvene s novim', rekao je Šunić. Stanove provjetravajte na nekoliko minuta, a ako vas nema kući termostat namjestite na oko 16 stupnjeva. Uz malo pažnje i računi će biti manji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook