Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema teoriji HDZ-a

Roksandić: Građani su pozdravili uvođenje kriznog poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovi zastupnici danas su se žestoko obrušili na HDZ-ovu zastupnicu Ivanku Roksandić koja je ustvrdila da je hrvatska javnost pozdravila uvođenje kriznog poreza, a Nenad Stazić ocijenio je da je riječ o izjavi godine kojom se brani neobranjivo budući da je njime samo dodatno smanjen standard građana.

Roksandić je, naime, odbacila tvrdnje da je krizni porez bio 'totalni promašaj' i kazala da je njegovim uvođenjem osiguran novac u proračunu za mirovine i plaće. 'Ja znam da to vas smeta, ali je činjenica da je taj zakon pozdravila hrvatska javnost...', rekla je Roksandić. 'Ja se dobro sjećam tog općeg oduševljenja. To su građani po trgovima plesali veselo, razdragano, mahalo se zastavicama i državnim i HDZ-ovskim, ljudi su pjevali, održavani su masovni skupovi podrške tom kriznom porezu. A u saborskom HDZ-u je čak primijećena povećana potrošnja bunike', uzvratio je Stazić. Tom izjavom, dodao je, zastupnica Roksandić ulazi u ozbiljnu konkurenciju da bude proglašena osobom godine, a uvjeren je da će njena izjava sasvim sigurno biti proglašena izjavom godine.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Ilustracija Porezni USKOK Žive u luksuznim stanovima u elitnim četvrtima, voze skupe aute, idu na putovanja: Na papiru nemaju ništa

Uvođenje kriznog poreza, te sadašnje njegovo djelomično ukidanje dokaz je lutanja, nesnalaženja i nesposobnosti Vlade, smatra SDP-ovac. 'Taj krizni porez, taj harač, jedino je dodatno smanjio ionako bijedni standard građana do kojeg ste ga vi doveli u zadnjih šest godina', poručio je Vladi i pozvao premijerku Kosor da ispuni obećanje i ode. 'Mislim da je došlo vrijeme da premijerka Kosor ispuni svoje obećanje, a glasilo je 'kud Sanader, tud i ja'. I mislim da je došlo vrijeme da vi svi skupa u tome slijedite premijerku', poručio je HDZ-ovim zastupnicima. Stranački kolega Zvonimir Mršić kazao je pak kako se hrvatska Vlada, za razliku od drugih vlada u EU koje su angažirale stručnjake kako bi pronašli metode i načine izlaske iz krize, preko noći dosjetila 'zavući građanima ruku u džep i uzela im nešto novca'.

'I onda predstavnici vladajuće većine kažu da se narod tome radovao. Eto, uvijek kada Vlada zavuče ruku u džep građana oni vjerojatno kliču. Ali, nama u oporbi se čini da oni više skiču i skviče nego što kliču tome što Vlada čini', kazao je. Kritičan je bio i HNS-ov Goran Beus Richemberg koji kaže da je 'uvođenjem harača' bila oduševljena i 'vojska 320 tisuća nezaposlenih'. 'Neki od njih su izašli na ulice oduševljeni, samo što su valjda uzeli krive transparente pa na njima piše dolje Vlada, a ne gore Vlada, ali je to valjda zbog toga jer su pogriješili vrata na skladištu', kazao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene