Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs komentirao je optužnicu u kojoj ga se optužuje za prijevaru.


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužuje ga za prijevaru tešku 60 tisuća eura. Prema podignutoj optužnici, Rojs je zadržao za sebe novac, koji se skupljao kao pomoć obranama šestorice Hrvata iz BiH, u Haagu optuženih za ratni zločin.

>>Podignuta optužnica: Ljubo Ćesić Rojs optužen za prijevaru!

Vezani članci Damir Mišković (Dnevnik.hr) Bespravna gradnja na Pagu: Potvrđena optužnica protiv vlasnika NK-a Rijeka Damira Miškovića Slika nije dostupna RAZOTKRIVENA VELIKA PRIJEVARA: Uskok podigao optužnicu protiv čak 147 ljudi

Novčanu pomoć preko njega slao je poduzetnik Jako Andabak, a sve je prijavio jedan od haških optuženika, nakon što nije dobio namijenjeni novac. Rojs, koji je u međuvremenu i ispitan, kaže da je riječ o nesporazumu i tehničkim poteškoćama s računom. Novac je isplaćen naknadno što će tvrdi dokazati na sudu.

'Ja sam uplatio nakon 10 dana toj osobi. Kada su sjeli novci, Interpol je blokirao te novce i meni oduzeli tekući račun. Zato što kažu da i ti ljudi, kojima sam ja uplaćivao, kao i ja, da se nalazimo na nekoj crnoj listi međunarodne zajednice. Ako je problem Rojs u ovoj državi, ajmo donijeti odluku: spalimo ga na lomači, pa da ovom narodu bude bolje', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook