Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rogoznica: Bespravni graditelji od sutra štrajkaju glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da nije dalo suglasnost na Izmjene i dopune Prostornog plana Šibensko-kninske županije, pa su vlasnici nelegaliziranih kuća najavili da sutra počinju štrajk glađu.

Izmjenama se pokušala legalizirati većina od 2000 nelegalnih objekata na rogozničkom području, a suglasnost nisu dobile jer je potrebno doraditi tekstualni dio plana u odnosu na grafički.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Slika nije dostupna Moderni Robinson OVO JE UŽITAK GLEDATI Golim rukama sagradio vrhunsko skrovište u divljini

Ministarstvo je zatražilo od županijskog Zavoda za urbanizam da uz konačan prijedlog prostornog plana dostavi izračun izgrađena i neizgrađena građevnog područja rogozničke općine u skladu sa zakonom. 

To znači da se nacrt prijedloga prostornog plana mora uskladiti sIzmjenama i dopunama prostornog plana Šibensko-kninske županije. 

Tek nakon toga moguće je izdati traženu suglasnost, kaže se u priopćenju iz Ureda glasnogovornice Ministarstva.

Ta je odluka izazvala nezadovoljstvo u Udruzi za razvoj Rogoznice koja okuplja bespravne rogozničke graditelje. U Udruzi kažu da im je jedno bilo obećano, a sada su prevareni i izigrani.

Predsjednik Udruge Ivan Nikolić najavio da od sutra članovi te udruge počinju štrajk glađu.

Štrajk, koji je već bio najavljen pa je nakon dogovora s ministrom Božidarom Kalmetom i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom odgođen, počet će sutra u 12 sati u Zagrebu pred zgradom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kaže Nikolić, napominjući da mnogi od članova Udruge bili branitelji u Domovinskom ratu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene