Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fekalije u Dubrovniku

PROBLEM RIJEŠEN, ALI GRAĐANIMA NIJE SVEJEDNO 'Strah me kupati se, imam troje male djece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačko more fekalije se više ne izlijevaju.

O problemu izlijevanja fekalija iz kanalizacije u more u Dubrovniku, u Dnevniku smo već izvještavali. Problem je, nakon sedam mjeseci, dubrovački Vodovod - napokon sanirao.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

U dubrovačko more više se ne izlijevaju fekalije. Čelni ljudi gradskog Vodovoda organizirali su obilazak kako bi uvjerili javnost da su sve sanirali.

'One dijelove koji nisu bili u redu, dakle ono što se urušilo, ruzinava vrata koja su ispala, koje je plima, oseka, more uništilo...', nabraja Valentin Dujmović, direktor Vodovoda Dubrovnik.

'Angažirani su bili speleolozi, ronioci, sustav inspekcije takozvane sa specijalnim kamerama, sistematski se krenulo s tim problemom i evo došao je kraj', kaže Tonči Janković, izvođač radova.

No prije tri dana, na istom mjestu morem se širio nesnosan smrad. Puknuće cijevi i izlijevanje fekalija trajalo je nekoliko mjeseci - rezultat: kratkotrajna onečišćemja mora na dva dubrovačka kupališta.

'Zavod za javno zdravstvo uslijed kratkotrajnog onečišćenja svaki dan uzorkuje dodatne uzorke, a o tome obavještava nadležni županijski upravni odjel i sve nadležne inspektore', kaže Dolores Grilec iz Zavoda za javno zdravstvo. Analiza je u tijeku, a nalazi se očekuju u sirjedu.

'Danas imamo neslužbene informacije od Zavoda za javno zdravstvo da je uzorak koji je uzet u subotu, dakle dan nakon što je problem saniran ispravan, naravno da se očekuje onda da će uzorak od nedjelje i koji bude uzet danas biti ispravni', rekao je Dujmović u ponedjeljak.

Problem s ispuštanjem fekalija trajao je gotovo sedam mjeseci. Dočekao se početak sezone da se riješi. Loša reklama za Dubrovnik.

'Strah me kupat se, imam troje male djece, obično se kupamo tu na Splendidu i nisam sigurna hoće li more biti čisto ovo ljeto', kaže jedna Dubrovčanka.

Sva sreća pa Dubrovčani imaju izbora - U Dubrovačko neretvanskoj županiji od ukupno 115 plaža, na njih 107 more je izvrsne kakvoće.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene