Kupanje u moru, ilustracija
Kupanje u moru, ilustracija Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku do daljnjega se ne preporučuje kupanje zbog kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.


Na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica došlo je do onečišćenja fekalijama, izvijestili su iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša.

''Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 10. lipnja 2021., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku, uzorkovanog 9. 6. 2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli'', napisali su.

Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Hitna pomoć, ilustracija Jezivo iskustvo mlade majke s hitne u Grubišnom Polju: "Beba mi je zamalo umrla. Liječnica dijete nije ni pogledala, izišla je iz saniteta i zapalila cigaretu"

Također, o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, a kupačima se ne preporučuje kupanje do daljnjih obavijesti.

Testiranja će se ponavljati sve do prestanka onečišćenja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju