Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušao u top 10

Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija

Nikad bolji početak turističke sezone u Rijeci, koja je u prva tri mjeseca po broju turista ušla u top 10 gradova u Hrvatskoj.

Rijeka već zbraja turističke rekorde te je u prva tri mjeseca po broju turista ušla u top 10 gradova u Hrvatskoj. Grad koji teče najčešće odabiru mladi od 19 do 30 godina, hit je privatan smještaj i baš zato stanovi masovno postaju apartmani i studiji za odmor.

"Definitivno se budi, definitivno su gosti prepoznali rad ugostitelja. Imamo raznu ponudu, imamo svakakvu kuhinju. To je dobro – za svakoga po nešto", rekao je voditelj restorana Danko Borovina tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Katarinom Jusić Mezgom.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

Upravo je u raznolikosti ključ riječke priče.

"Zbog turbulentne prošlosti, zbog jako lijepe prirode, mora, a Rijeka je bila i europski grad kulture 2020. godine. Možda to zbog korone nismo u potpunosti iskoristili, ali svakako je odjeknulo kroz Europu", napomenula je turistička vodičica Ivana.

I to se osjeti u stalnom rastu broja i dolazaka i noćenja, a to znači i razvoj ponude te živahniji grad – jedan od rijetkih na Jadranu gdje gužve još ne guše.

Više o ovoj priči možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene