Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobno sredstvo kojim su zalivene tračnice

Retardant TG-300 nema certifikat?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Retardant TG-300, koji je posipan po tračnicama pruge kod Kaštela gdje je u stravičnoj nesreći poginulo šestero ljudi, nema certifikat američke krovne organizacije za zaštitu od požara (NFPA).

Ne samo da ta organizacija ne izdaje certifikate, već njezin logo neki distributeri neovlašteno koriste pri reklamiranju retardanta i za to će snosti posljedice, potvrdila je za Večernji list glasnogovornica NFPA Peg O'Brien. Certifikat NFPA prvi je spomenuo u pismu medijima Ivan Tomašković, direktor Intradea, uvoznika spornog retardanta.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Slika nije dostupna očevid u tijeku Tragedija u Ludbregu: U naletu vlaka poginula djevojka (23)

>> Počelo izvlačenje olupine vlaka s mjesta nesreće

'Mi ne izdajemo certifikate, već propisujemo sigurnosne standarde i norme. Korištenje našeg loga je strogo zabranjeno i odmah ćemo poduzeti kaznene mjere', objasnila je glasnogovornica O'Brien.

Tomašković je u svom pismu naveo i da TG-300 koristi i 'California Amtrak Rail Systems'. Ne samo što takav segment Amtraka ne postoji, u američkom željezničkom prijevozniku su bili iznenađeni tom tvrdnjom, navodi Večernji list.

'Amtrak ne održava pruge. Takvo što bi u Kaliforniji mogao koristiti 'domaćin pruge', Burlington Northern Santa Fe (BSNF)' kazala je glasnogovornica Amtraka Vernae Graham.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene