Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekaju se arhitekti

Opasni park ide u rekonstrukciju: Nakon priče Dnevnika Nove TV, reagirao i gradonačelnik

Aktualno Galerija Ana Liška, odvjetnica Ana Liška, odvjetnica Foto: DNEVNIK.hr Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 2 Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 3 Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 4 Problem zagrebačkog parka za djecu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/6 >>
Nakon što je Dnevnik Nove TV izvjestio o opasnom Parku na zagrebačkoj Trešnjevci - reagirao je i zagrebački gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da će se ići u rekonstrukciju parka. Podsjetimo, roditelji su pokrenuli peticiju kojom traže uklanjanje tribina, koševa, nadstrešnica i metalnih mreža koje se isprepliću s antistresnom podlogom na tlu zbog brojnih ozljeda djece.

"Ići će se ponovno projektirati. To je Park koji je puno prije otvoren nego što smo mi došli na vlast i preuzeli upravljenje gradom. Jasno je da su ti elementi u Parku opasni, i ide ga se ponovno projektirati i prilagoditi da to ne bi više bio slučaj", rekao je.

Pročitajte i ovo Najopasniji park u Hrvatskoj - 5 Poziv Domagoja Mikića Horor-prizori iz trešnjevačkog dječjeg parka: "Moje dijete prekriveno krvlju, ja sam bila prekrivena krvlju"

Iz parka Kate Šoljić uživo se javila reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid. Kazala je da su iz Grada reagirali odmah nakon priloga. Zrinjevac je izašao na teren, oblijepio opasne elemente žutim trakama kako ih građani ne bi koristili iz sigurnosnih razloga.

Sljedećeg bi tjedna s arhitekticama trebali donijeti rješenje o novom projektiranju parka.

Odvjetnica Ana Liška koja predstavlja roditelje ozljeđene djece rekla je da je sretna zbog reakcije koja je napokon stigla.

"To znači da se možemo pouzdati da će se nešto mijenjati u ovom parku. Veselimo se susretu s arhitekticama sljedeći tjedan. Očekujemo da daju suglasnost za izmjenu projekta ako neće samostalno raditi izmjene, da se park učini sigurnim za djecu i da se opasni elementi hitno uklone“, rekla je.

Pročitajte i ovo Tomislav Kišiček, građevinski fakultet - 1 Kaos u centru Stručnjak nakon urušavanja dijela zgrade u Zagrebu: "Na ovom vijencu moglo je doći do lokalnih oštećenja"

Svi predmeti u parku na koje je Liška upozoravala da su opasni sada su u žutim trakama, a od posljednjeg razgovora jedno se dijete teže ozlijedilo.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene