Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Još na vidiku nema razvedravanja: Meteorolog donosi što nas čeka ovaj vikend

Vrijeme je još uvijek nestabilno i kišovito, a takvo će i ostati tijekom narednih dana.

U petak prijepodne vrijeme će biti promjenjivo do pretežno oblačno. Oblačnije će biti na kopnu, a više sunca će biti na Jadranu, ali će i ondje lokalno biti pljuskova i grmljavine. Najveća vjerojatnost za njih je u Dalmaciji, gdje mogu biti jače izraženi, a moguće je i nevrijeme. Na kopnu će povremeno padati kiša, osobito u središnjoj Hrvatskoj.

Vjetar će prijepodne u unutrašnjosti uglavnom biti slab jugoistočnjak, a na obali će puhati umjereno jugo, no prolazno uz pljuskove može biti i jake bure te tramontane. Najniža jutarnja temperatura na kopnu će iznositi oko 10, na Jadranu 14 stupnjeva, tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV rekao je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanih razdoblja. Djelomično će se razvedravati, osobito na jugu regije, dok će na sjeveru ostati pretežno oblačno. I dalje je posvuda moguća kiša pa i pljuskovi, koji su u tim poslijepodnevnim satima vjerojatniji duž Posavine i Podravine. Vjetar će biti slab, i bit će svježe uz temperaturu od 15 do 18 stupnjeva.

I u Slavoniji će se poslijepodne djelomično razvedravati pa će biti i sunčanih razdoblja. Međutim, i dalje će povremeno biti kiše i prolaznih pljuskova. Lokalno oni mogu biti jače izraženi te je moguće nevrijeme uz veću količinu kiše u kratko vrijeme. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, za vrijeme pljuskova prolazno umjeren do jak, a maksimalna temperatura će biti oko 19 stupnjeva.

U Istri i Primorju u drugom dijelu dana će također biti više sunčanih razdoblja nego ujutro, no i dalje lokalno može pljusnuti, pa i zagrmjeti, osobito u Istri te na Kvarneru. Puhat će većinom slabo jugo uz temperaturu do 17-18 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici bit će oblačnije, povremeno uz kišu, iako će se i ovdje kasno poslijepodne probijati sunce. Maksimalna temperatura iznosit će 12 do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji se poslijepodne očekuje znatno više sunca nego ujutro, ali i dalje postoji mogućnost za kraće pljuskove s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti, iako ponekog može biti i na obali. Puhat će umjereno jugo i oštro, uz temperaturu oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li što je proljetna barijera predvidljivosti vremena? Meteorolog Ivan Čačić ima odgovor

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Hoćemo li dobiti sustav koji će nas upozoravati na sve vremenske nepogode? Meteorolog Ivan Čačić otkriva odgovor na to pitanje

Za vikend i početkom idućeg tjedna na kopnu će biti promjenjivo do pretežno oblačno, nestabilno te svježe. Više sunca bit će u subotu, iako su i tad mogući pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne. U nedjelju će biti oblačnije, češće uz kišu koja će lokalno biti obilna. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar. Temperatura će ujutro iznositi oko 10, a poslijepodne od 18-20 stupnjeva. Samo će u nedjelju biti svježije uz najvišu temperaturu do 15 stupnjeva.

I na Jadranu će vrijeme tijekom narednih dana biti vrlo promjenjivo – s više sunca u subotu, a više oblaka i kiše u nedjelju koja će biti i vrlo vjetrovita. Puhat će jugo, u nedjelju jako i olujno, a ostale dane umjereno. Temperatura se na obali neće nešto jako mijenjati, uglavnom će biti od 15 ujutro do 20 poslijepodne.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene