Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASIO SE I MARAS

Dok drugi iz SDP-a masovno izlaze, Petek najavio novi uspon. Brzo se oglasio Maras: ''On može odmah, a ja moram čekati. Kako je to jadno''

Renato Petek - 3
Renato Petek - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Donedavno nezavisni, a potom SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek najavio je da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima, a ubrzo potom oglasio se i nedavno iz SDP-a isključeni Gordan Maras.

"Kao i do sada, želim snažno i aktivno djelovati, no od sada i unutar stranke, prvenstveno na razini grada Zagreba. Pridonijeti ću obnovi organizacije kako bi što efikasnije djelovala i bila na raspolaganju građanima, rješavajući brojne nagomilane probleme Zagrepčana. Stoga ću se angažirati i kandidirati na skorašnjim unutarstranačkim izborima", najavio je donedavno nezavisni, a potom SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek na Facebooku.

Istaknuo je da je ''u proteklih nekoliko mjeseci, posebno nakon lokalnih izbora, na koje je izašao zajedno sa SDP-om, razgovarao s predsjednikom stranke Peđom Grbinom i nekoliko istaknutih članova oko ulaska u SDP, zajedno s timom nezavisnih kolegica i kolega s kojima više godina surađuje''.

Pročitajte i ovo Mislav Bago NOVI CROBAROMETAR HDZ-u ni pravomoćna presuda za korupciju nije štetila, SDP i dalje tone... Najpopularnijem političaru raste potpora
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE NEZAVISNI Novi udarac za SDP: U prvom masovnom izlasku stranku napustilo više od 300 članova

Dio njih su formalizirali članstvo, a ostali će pomagati kroz Savjete SDP-a, objasnio je i poručio: ''Što se tiče mog stila i načina rada te aktivnosti vezanih uz rješavanje problema građana, zaštite ranjivih skupina, borbe protiv korupcije i za opću transparentnost, ništa se neće promijeniti. Moje vrijednosti i ciljevi ostaju isti i naravno, preklapaju se sa stavovima i vrijednostima socijaldemokracije i SDP-a".

 

''Drago mi je da je Renato Petek ušao u stranku. Napravio je to zadnjih dana pred raspisivanje unutarstračkih izbora kako bi se mogao za nešto kandidirati. Primio ga je neki povjerenik.
Nasuprot njega mene je ispisao bez ikakvog razloga jedan anonimac, pa sam morao podnijeti zahtjev pred dva mjeseca, ali kažu Račan i Grbin da moram čekati da prođu unutarstranački izbori pa će novo zagrebačko vodstvo vidjeti hoće li me primiti. Kako je to jadno.
Na njihovom mjestu mene bi bilo sram jer u životu moraš imati principe i biti čovjek'', komentirao je odmah nedavno iz SDP-a isključeni član te stranke i bivši saborski zastupnik te nekoć i ministar Gordan Maras.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene