Zagrebački holding
Zagrebački holding Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, objavio je na Facebooku Renato Petek, ima bruto plaću od 33.000 kuna.


Renato Petek, koji je na izborima bio na listi SDP-a kao kandidat za zamjenika gradonačelnika, piše kako je ugovorena bruto plaća za članove Uprave Holdinga 30.000 kuna bruto. Voditelji podružnica i direktori povezanih društva, kako piše, imaju između 22.000 i 26.000 kuna bruto plaće. Ugovorene plaće uvećavaju se ovisno o radnom stažu, odnosno 0,5 posto po godini staža.

Vezani članci Petar Pripuz Pripuz tvrdi da je radio u javnom interesu: "Na ulicama je vladao kaos jer se otpad nije odnosio" Općina Jarmina - 1 Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića

Predsjednica Uprave Holdinga je Ana Stojić Deban, a članovi Uprave su Daniela Franić, Bernard Mršo i Marica Dusper.

Kome od pročelnika istječe mandat?

Već se danima vodi rasprava o sudbini tzv. Bandićevih ljudi na čelu Grada. Iz platforme Možemo! najavili su kako će tražiti od svih gradskih pročelnika da stave svoje mandate na raspolaganje. Takva najava nije se svidjela gradskoj pročelnici za gospodarstvo Mirki Jozić. Poručila im je da pročitaju Zakon, a onda donose odluke jer, kaže, oni nisu ministri da stavljaju mandate na raspolaganje.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević jučer je najavio da neki odlaze po inerciji.

"Neki najavljuju otkaze, nekima istječu ugovori... Mi ćemo razgovarati sa svim pročelnicima i direktorima, vidjet ćemo koji su projekti u tijeku, koji su rokovi. Bit će normalna tranzicija vlasti. Imat ćemo 15-ak gradskih ureda i radi koordinacije, 27 ureda je previše, to je jasno", komentirao je.

Renato Petek objavio je i kad kojem od 27 gradskih pročelnika istječe mandat.

Među onima kojima istječe ove godine su Matijević Ana (Gradski kontrolni ured), Helfrih Vesna (Gradski ured za branitelje), Ivica Lovrić (Gradski ured za obrazovanje), Galić Romana (Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom), Vjekoslav Jeleč (Gradski ured za zdravstvo), Šulentić Andrea (Stručna služba gradonačelnika), Miro Laco (Ured gradonačelnika), Mirjana Zubak (Ured za programe i projekte EU), Renata Šimon (Gradski ured mjesnu samoupravu), Mirka Jozić (Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Bilić Dinko (Gradski ured za prostorno uređenje) i Krešimir Ladešić (Gradski ured za opću upravu).