Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1900 vozača pod utjecajem alkohola

Rekorder Martinja: Uhvaćen s 4,4 promila u krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tjednu proslave Martinja, od 6. do 15. studenoga, policija je zaustavila i prekontrolirala 25.889 vozača od kojih su 1894 bila pod utjecajem alkohola, a 23 pod utjecajem droga, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Vozač s najvećom koncentracijom alkohola u krvi od 4,4 promila uhvaćen je na varaždinskom području, a najveća brzina od 248 kilometara na sat izmjerena je na području brodsko-posavske Policijske uprave. U policiji kažu kako posebno zabrinjava velik broj vozača u kojih je izmjerena koncentracija alkohola veća od 1,51 promila, a takvih je bilo 480. Najveći broj vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola (522) bio je u dobnoj skupini od 25 do 30 godina. Ukupno je 655 vozača imalo koncentraciju alkohola od 0,51 do jedan promil.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKO ISTRAŽIVANJE Kako voze Hrvati? Tko više krši koje prometne propise i jesu li tome skloniji muškarci ili žene Slika nije dostupna ako ste pili, ne vozite Policija provjerava vozače u danima Martinja: Pojačani nadzor čak i do kraja godine

>> Noćas 552 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

Od 17.869 utvrđenih prometnih prekršaja, među kojima su i prekršaji zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga, u policiji posebno izdvajaju 4689 prekršaja brzine, 1983 prekršaja vožnje bez sigurnosnog pojasa te 813 prekršaja zbog istekle prometne dozvole i tehnički neispravnih vozila. Čak 352 vozača upravljala su automobilima prije položenoga vozačkog ispita, a njih 187 tijekom zabrane upravljanja vozilom. Od 6. do 15. studenoga u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginulo 10 osoba, a 286 ih je teže i lakše ozlijeđeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene