Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tri dana zagrebačka policija zabilježila je više od 1.100 prekršaja.


Rekordan vikend je iza zagrebačke policije. U tri dana zabilježili su više od 1.100 prekršaja. 262 osobe upravljale su pod utjecajem alkohola - rekorder je imao 2, 85 promila alkohola u krvi.

Vezani članci Pijani vozač, ilustracija (Foto: Getty Images) ''Na razini kirurške anestezije'': Zagrebački rekorder za volanom napuhao 3,5 promila Policija kontrolira vozače povodom Martinja (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Policija se priprema za Martinje: Od petka do nedjelje pojačano će kažnjavati prekršaje

Nije ništa bolja ni statistika za cijelu Hrvatsku. Bilježi se porast vozača koji su vozili pod utjecajem različitih droga, kao i onih koji su prekoračili brzinu. Iz policije napominju kako će u ovo blagdansko vrijeme pojačano nadzirati promet.

A jedan od vozača kojeg je zaustavila policija, osim vožnje pod utjecajem alkohola počinio je još jedan prekršaj – po evidencijama policije uopće ne posjeduje vozačku dozvolu.

Za upravljanje vozilom bez vozačke dozvole platit će od 5.000 do15.000 kuna. Za vožnju pod utjecajem alkohola dodatnih 1.000 i bit će mu izrečena zabrana upravljanja vozilom do tri mjeseca.

U svakoj desetoj prometnoj nesreći u Hrvatskoj - krivac je alkohol. Više od 7.000 vozača upravljalo je vozilom s koncentracijom alkohola većom od 1,5 promila.

Tri četvrtine učenika do kraja osnovne škole probalo alkohol, 30 posto roditelja odobrava konzumaciju

Više od 41.000 vozača prošle godine upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, 259 vozilo ih je pod utjecajem droga, a zbog nepropisne brzine kažnjeno ih je više od 264 tisuće.

U prosjeku tako policija svaki sat samo zbog nepropisne brzine izda 30 kazni. No od 600 milijuna, policija je naplatila tek 14 milijuna.

'Preporuka vozačima ako su pili da ne sjedaju za volan. I dalje im je jeftiniji taxi nego naša policijska kazna', poruka je policajca vozačima.

A možda će vam snimci koje možete pogledati u priloženom videu biti dovoljan razlog da nakon čašice viška razmislite hoćete li sjesti za upravljač.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook