Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUMANITARNA AKCIJA

Katarina je čudo, ali treba našu pomoć: "Rekli su nam da će biti biljka i da se neće probuditi...''

Katarina Nerlović - 6
Katarina Nerlović - 6 Obiteljski album
Aktualno Galerija Katarina Nerlović - 6 Katarina Nerlović - 6 Foto: Obiteljski album Katarina Nerlović - 9 Katarina Nerlović - 9 Foto: Obiteljski album Katarina Nerlović - 8 Katarina Nerlović - 8 Foto: Obiteljski album Katarina Nerlović - 7 Katarina Nerlović - 7 Foto: Obiteljski album +6 Katarina Nerlović - 10 Galerija 1/11 >>
Lipovljanka Katarina Nerlović dokaz je da su čuda moguća. Liječnici su joj rekli da neće hodati i da će biti u vegetativnom stanju, no njezin oporavak fascinira sve. No Katarina treba našu pomoć jer njezino daljnje liječenje zahtijeva ogromna sredstva.

Katarina Nerlović nastradala je 4. lipnja 2022. godine u padu s konja, pri čemu je zadobila teške ozljede glave. Probudila se nakon deset mjeseci i otad pokušava stati na noge. Za nju su pokrenute mnoge humanitarne akcije kako bi se skupile donacije za njezino daljnje vrlo skupo rehabilitacijsko liječenje. 

Priča o Katarini iz Lipovljana priča je o borbenosti mlade djevojke koja ne posustaje i nastavlja se boriti kako bi imala normalan život. Iako su liječnici rekli da neće hodati i da će biti u vegetativnom stanju, Katarina se probudila, svakim danom sve više napreduje, a liječnici se čude tijekom oporavka. 

Katarina Nerlović - 6 Katarina Nerlović - 3 Foto: Obiteljski album

Katarinina sestra ispričala nam je sve o liječenju svoje sestre.

"Katarina je nakon pada bila više od godinu dana u toplicama. Tamo je imala fizikalne terapije i tamo su napravili maksimalno. Poslije toga su nam preporučili privatnu polikliniku koja samo za tri mjeseca terapije košta 20.000 eura. Prijatelji su zapravo pokrenuli humanitarnu akciju za nju i već tri mjeseca prikupljamo donacije kako bi mojoj sestri bilo bolje i kako bi imala život kakav je imala ranije", ispričala nam je Katarinina sestra. 

Katarina je i dalje u kolicima, ne može sama stati na noge, ali je primjerice nakon mjesec dana te privatne poliklinike uspjela uz pomoć ići uz stepenice, što je ravno čudu.

Katarina Nerlović - 6 Katarina Nerlović - 7 Foto: Obiteljski album

"Ta se klinika bavi robotikom i pomoću robota pacijente dižu na noge. Cijelo vrijeme njezina liječenja ima pomaka i mi ne odustajemo. Rekli su nam da od nje neće biti ništa, da će biti u vegetativnom stanju, da će biti biljka, da su ozljede preteške da bi se uopće oporavila i da bi se probudila. Ali ona je jahač od pete godine. Ona je cijeli život bila sportašica, vježbala je po pet sati dnevno i njezin je duh nevjerojatan. Ona će se oporaviti sigurno, mi se ne predajemo", kaže sestra. 

Katarina Nerlović - 6 Katarina Nerlović - 5 Foto: Obiteljski album

Katarina se natjecala u županijskim ligama, na državnom prvenstvu, državnim natjecanjima za Croatia kup, pa sve do međunarodnih utrka. Bila je strastvena jahačica, uvijek vesela i borbena. 

Kako bi se vratila životu kakav je imala, potrebna joj je daljnja rehabilitacija. Ona se ne predaje, ali treba našu pomoć. 

Kako bi se prikupila donacije za neustrašivu Katarinu, u Lipovljanima će se 30. travnja održati koncert s deset bendova.

Katarina Nerlović - 6 Humanitarni koncert za Katarinu Foto: Humanitarni koncert za Katarinu

Ako želite financijski pomoći Katarini kako bi se mogla dalje liječiti, možete to učiniti i uplatom novca na račun:

OPIS PLAĆANJA: POMOĆ ZA KATARINU NERLOVIĆ

IME: MARIJANA NERLOVIĆ

IBAN: HR7924020063212184937

SWIFT: ESBCHR22

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene