Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna sirovina

Reciklaža papira: Za 150 kg možete ZARADITI 75 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se akcija skupljanja staroga papira koje je većina nas imala u školama? Od sakupljenog novca tada su se plaćali školski izleti, a danas pak sakupljanje staroga papira može biti dobrodošao dodatak kućnom budžetu ili sjajan džeparac mladima.

Za stare novine, časopise i reklamne letke može se dobiti 50 lipa po kilogramu. Gospodin Mirko Šimunović nije žalio truda. S automobilom punim starim novinama došao je do otkupne stanice. Vrijednu sirovinu ni do sada nije bacao s ostalim otpadom. 'Razvrstavao sam papir u kante za papir, ali sam sam, imam 80 godina i treba mi koja kuna', rekao je Mirko.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

>> LAKA ZARADA: Već razvrstano smeće uzimaju iz kontejnera!

Može se nakupiti. Svatko na dan može donijeti 150 kilograma papira i zaraditi 75 kuna. 'Mi smo ponudili ovom uslugom mogućnost građanima da dodatno zarade, a i na taj se način čuva okoliš', rekao je Josip Grgić, direktor marketinga i razvoja u tisku.

Papir je iznimno vrijedna sirovina koja se može reciklirati i do 7 puta. U 17 otkupnih stanica u 13 gradova za sada se mogu donijeti dnevne novine i leci, časopisi i katalozi, ali bez plastificiranih dodataka, točnije korica. Želite li zaraditi dobro je znati što skupljati. Za isti volumen masnoga papira može se dobiti više nego za primjerice dnevne novine.

Iako je projekt tek u začecima, građani su ga odmah prepoznali. Takav odaziv dobra je podloga za daljnje planove - još otkupnih stanica i otkup svih vrsta papira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene