Brojne reakcije izazvao je intervju predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka za DNEVNIK.hr u kojem je naglasio da bi podržao Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak.

Galerija


Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je da se prilikom dogovora HDZ-a i HNS-a o koaliranju u Saboru nije govorilo o isticanju zajedničkog kandidata na izborima za predsjednika Republike.

Vezani članci Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Popodne bi se mogao znati datum izbora: ''Čemu nervoza, ni mi nismo znali 2015.'' Arsen Bauk (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Oporba kritizirala najavu da se iz samoizolacije može na izbore: ''Stranka zlostavlja struku''

''HNS je vlastan sam odlučiti koga će podržati za predsjednika. Ali ako je povijest učiteljica života, a trebala bi biti svima nama, podsjećam da je njihov zajednički nastup na parlamentarnim izborima rezultirao odlaskom Zorana Milanovića iz politike. Vjerujem da će o tome obojica razmisliti prije nego što dođe do takve kandidature", rekao je Bačić.

''Meni to zvuči kao još jedan pokušaj pretrčavanja u suprotni tabor jer očito nije zadovoljan u braku s HDZ-om'', komentirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Naglasio je da će SDP imati svog predsjedničkog kandidata te da će odluku o tome donijeti unutar stranke nakon EU izbora. Na pitanje o Zoranu Milanoviću, Bernardić je novinare uputio da o tome pitaju Zorana Milanovića.

''Čitao sam taj intervju, to je njegovo promišljanje, rekao je da nismo u stranci o tome razgovarali, i nismo. Teško je govoriti koga bismo mi kao stranka podržali'', rekao je HNS-ovac Milorad Batinić i dodao da kod liberala svatko ima pravo na svoj stav. A koji je njegov, nije želio otkriti, kao niti odgovoriti bi li Milanović bio dobar kandidat. ''Među potencijalnim kandidatima ne vidim nikoga koga bih mogao osobno podržati'', rekao je Batinić.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da očito Vrdoljak ima neke informacije koje nitko drugi nema. ''Očito je on vidovit, pa zna tko će biti kandidat. Mislim da je neozbiljno podržavati ljude koji se još nisu kandidirali'', rekao je.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandara Knezović, predsjednica GLAS-a i bivša Vrdoljakova stranačka kolegica Anka Mrak-Taritaš rekla je da je ne iznenađuje izjava predsjednika HNS-a. ''Nema tu ništa čudno, to je pokušaj prekrcavanja iz jednog vlaka u drugi'', rekla je i dodala da Vrdoljak pokušava reći da može biti u svim vlakovima, kako im odgovara.