Branko Grčić i Miro Bulj (Foto: Patrik Macek/Pixsell)
Branko Grčić i Miro Bulj (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Miro Bulj za rast hrvatskog gospodarstva hvali tehničku vladu, a Branko Grčić bivšu.


Objavljeni su rezultati BDP-a za treći kvartal i Plenkovićeva Vlada s tim je brojkama dobila još bolji vjetar u leđa za provedbu svojih ekonomskih planova. Rezultati su najbolji u posljednjih osam godina. Hrvatsko gospodarstvo raslo je 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazala je prva procjena Državnog zavoda za statistiku.

Dobrom rezultatu najviše je, kako se i najavljivalo, doprinijela uspješna turistička sezona.

Pozitivne brojke, i kada je u pitanju izvoz roba i usluga, rastao je za 6, 3 posto. Na rast BDP-a uvelike je utjecao i rast potrošnje kućanstava od 3,4 posto. Od djelatnosti, najviše su ponovno rasle one turističke. Sektor trgovine, smještaja i pripreme hrane ostvario je rast od 5,1 posto.

Ekonomske pokazatelje komentirao je ministar turizma Gari Capelli, rekavši da je to rezultat dobrih turističkih sezona koje su iza nas i da bi se ta očekivanja trebala nastaviti i idućih godina. Reagirali su i saborski zastupnici Miro Bulj i Branko Grčić s poprilično oprečnim komentarima. Bulj za rezultate hvali tehničku Vladu, a Grčić bivšu.

"To je činjenica koja govori kako su dosadašnje Vlade prije upravljale državom i na koji način su upravljale državom, da su puno bolji rezultati tehničke Vlade nego nego onih koji su do sada upravljali državom. I to je jednostavno nevjerojatno", poručuje Miro Bulj (Most NL).

"Mi smo utrli temelje tog dobrog gospodarskog puta, tog oporavka evo sada i sve većeg gospodarskog rasta, jer kada gledate prethodna Vlada u ovih prethodnih deset mjeseci nije radila ništa. Prema tome, veliki je doprinos onoga što smo mi udarili kao temelj", smatra Branko Grčić (SDP).