Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon presice u zemuniku

Reakcije iz oporbe na Krstičevićevu ostavku: "To je visoko moralan čin"; "Prvi put je napravio pravi potez"

Nakon što je ministar obrane u ostavci Damir Krstičević objavio da podnosi ostavku na svoju funkciju tijekom presice u Zemuniku, nakon pogibije dvaju pripadnika HRZ-a u avionskoj nesreći pored Zadra, uslijedile su i brojne političke reakcije iz oporbe.

Oporba Krstičevićev čin doživljava raznoliko, od toga da je napravio visoko moralan čin, do toga da mu je bilo najbitnije samo pogodovati NATO savezu.

Dragovan: Krstičevićeva ostavka je visoko moralan čin

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Predsjednik saborskog Odbora za obranu SDP-ov Igor Dragovan u četvrtak je izjavio da na ostavku ministra obrane Damira Krstičevića gleda kao na visoko moralan i odgovoran čin čovjeka koji je odgovoran za funkcioniranje sustava.

"Na ostavku ministra Krstičevića gledam kao na visoko moralan i odgovoran čin čovjeka koji je odgovoran za funkcioniranje obrambenog sustava", kazao je Dragovan u izjavi za Hinu, dodavši da se "nažalost, nesreće prečesto događaju".

Uopće ne smatram da je ministar Krstičević odgovoran za nesreću koja se dogodila, no držim da je njegova ostavka moralan i častan čin, naglasio je Dragovan.

Čelnik saborskog Odbora za obranu izrazio je sućut zbog nesreće u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i pogibije dvojice pripadnika HRZ-a kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića.

Beljak: Krstičević prvi put napravio ispravan potez

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio je u četvrtak da je ministar obrane Damir Krstičević podnijevši ostavku prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez.

"Krstičević prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez. Prvi i zadnji", napisao je Beljak na Twitteru.

Obiteljima poginulih pilota izrazio je sućut, a to je učinio i HSS.

"U ime svih članica i članova HSS-a, izražavamo sućut obiteljima dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su izgubili živote u nesreći vojnog školskog aviona Zlin tijekom redovnog obučnog leta. Počivali u miru", stoji u objavi.

Sinčić: Krstičević već pokazao da mu je bitnije pogodovati NATO-u

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u četvrtak kako je Damir Krstičević, ministar obrane u ostavci, više puta u svom mandatu pokazao da mu je bitnije pogodovati NATO-u, svojoj bivšoj firmi KING ICT i HDZ-ovim klijentima, nego se brinuti o sigurnosti vojnika.

Sinčić je na svom profilu na Facebooku izrazio sućut obiteljima vojnika koji su poginuli u nesreći vojnog školskog aviona Zlin tijekom redovnog obučnog leta.

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je podnio ostavku nakon pada vojnog školskog aviona, u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene