Nakon što je rektor zagrebačkog sveučilišta, Damir Boras, bivšu dekanicu Filozofskog fakulteta Vesnu Vlahović Štetić optužio za neprosljeđivanje dokumentacije o slučaju spolnog zlostavljanja na tom fakultetu, oglasila se i ona. Tvrdi kako to nije istina.

Galerija


Podsjetimo, po pitanju te optužbe nije se dogodilo ništa. Dotični profesor u trenutku optužbi bio je u mirovini, a naknadno je, po prijedlogu rektora, promoviran u zvanje profesora emeritusa.

Vezani članci Dr.sc. Miljenko Jurković (Foto: Dnevnik.hr) Rektorski kolegij prihvatio Borasov prijedlog za privremenog dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odluka na Senatu Željka Kamenov Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta predložilo osobu za dekanicu nakon neopozive ostavke Miljenka Šimprage

"Ja vidim problem u tome što je rektor pokušavao od mene dobiti na nezakonit način taj transkript jer smo mi komunicirali s Agencijom za zaštitu osobnih podataka i dobili sasvim eksplicitno objašnjenje zašto mi to ne trebamo dostaviti rektoru.

Transkript nije uopće nikakav službeni dokument, ono što smo mi dostavili rektoru, to je zapisnik te sjednice odsjeka na kojoj se razgovaralo o emerituri i dostavili smo rektoru na njegovo traženje i uz dozvolu kolegice tu njezinu izjavu", izjavila je Vesna Vlahović-Štetić, bivša dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr