Obavijesti Video Pretražite Navigacija
morao se pravdati

Reakcije na sekstistički ispad rektora Borasa: ''Za razliku od kadetkinja, njegova je duša šupljikava i nelijepa''

Stižu reakcije na neprimjereni istup rektora Damira Borasa u kojem je od kadetkinje tražio da skine masku kako bi istaknuo njezinu ljepotu.

''Rektor Boras odavno je izgubio kompas i ponaša se neprimjereno u različitim situacijama - od ovog seksizma do diskreditacije i despotskog ponašanja prema svima koji mu se ne sviđaju. Nažalost, ima puno previše onih koji ga podržavaju i dopuštaju mu da radi što mu padne na pamet'', poručila je poznata aktivistkinja Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna. Dodaje da rektoru ne pomaže sve znanje koje je nakupio i citati koje ''prosipa kao opravdanja, a nemaju veze sa situacijama u kojima je prekršio norme pristojnog, primjerenog i etičkog ponašanja''. ''Za razliku od kadetkinja, njegova je duša šupljikava i nelijepa'', zaključila je Sarnavka.

Pročitajte i ovo Stjepan Lakušić TAJNO GLASANJE Senat izabrao nasljednika Damira Borasa: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu poznato je lice Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu Dao zanimljiv odgovor Pitali smo rektora Borasa kad misli uskladiti kvote s tržištem: "Kad se govori o hrvatskom tržištu rada, mi zapravo više njega nemamo"

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras na promociji kadeta Hrvatskog vojnog učilišta "Doktor Franjo Tuđman" imao je ispad pred novinarima. Zatražio je od kadetkinje da skine masku kako bi istaknuo njezinu ljepotu.

"Evo, slikajte ovu našu lijepu kadetkinju, ne samo pametnu nego i lijepu, je l' tako?" rekao je Boras prije davanja izjave.

A onda se morao pravdati pred novinarima. "Nije to nikakva diskriminacija. Ja smatram sve žene lijepima, ako su pametne, onda su sigurno milijun posto lijepe", rekao je Boras. Objašnjavao je dalje da je to načelo iz doba grčke filozofije od prije tri tisuće godina, da su dobri ljudi lijepi ljudi, da joj je duša lijepa. Ostalo je nejasno zašto je za pokazivanje duševne ljepote kadetkinja trebala skinuti masku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene