Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Dopročelnik HGSS-a o njihovu članu ozlijeđenom u tučnjavi na Platku: "Ne osjeća se dobro. Ima vrtoglavice, teško mu je čitati"

Policija je dovršila svoj dio kriminalističkog istraživanja tučnjave na Platku. Pet osoba prekršajno je prijavljeno.

Za Dnevnik Nove TV dopročelnik HGSS-a Marko Rakovac komentirao je tučnjavu na Platku, ali i činjenicu da je član HGSS-a zaradio prijavu.

Rakovac navodi da mu je žao što je do incidenta došlo. "Možemo izraziti nezadovoljstvo ovakvim činom nasilja koji se dogodio na Platku, koji je obiteljsko odredište i turistička destinacija", rekao je.

"Od osoba koje su sudjelovale u toj tučnjavi nisu sve ni prijavljene ni evidentirane i ne znamo zašto je naš član prekršajno prijavljen", dodao je Rakovac.

Navodi da je ozlijeđeni HGSS-ovac dugogodišnji član službe koji je odradio je niz akcija i pomogao u spašavanju velikog broja ljudi.

"Taj dan su na Platku imali cjelodnevno dežurstvo i akciju spašavanja. Nakon toga dogodio se ovakav obračun, vjerujem da mu nije drago da se morao sukobiti verbalno s nekim te da je došlo i do fizičkog obračuna", istaknuo je Rakovac.

Pročitajte i ovo Napadnuti HGSS-ovci Pretučen HGSS-ovac Što radi policija? Brutalno premlaćivanje na Platku bilo je u nedjelju, DORH još nije dobio izvješće

"Koliko znamo, ne osjeća se dobro. Ima vrtoglavice, teško mu je čitati i pratiti, nadamo se da će mu biti bolje. Također, u toj tučnjavi je bilo i drugih ozlijeđenih koje nisu članovi HGSS-a, a za koje se nadamo da će biti dobro", dodao je.

Svi prijavljeni pod utjecajem alkohola

Policija je navela da je i ozlijeđeni HGSS-ovac bio pod utjecajem alkohola.

"Koliko znamo, policija je prenijela da su svi sudionici koji su prekršajno gonjeni bili pod utjecajem alkohola, ne znamo pod kolikim. Zar je zabranjeno nešto popiti?" kazao je.

"Naš kolega nije bio na dužnosti u tom trenu iako - dionici tog događaja pitali su našega kolegu da ih izvuče iz snijega gdje su zapeli autom. Oni su očito radili driftanje, što je u potpunosti za osuditi jer ovo nije mjesto za takvo što, bili su u komunalnom prekršaju", rekao je Rakovac.

Pročitajte i ovo Tiriel Luka Abramović za DNEVNIK.hr Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

"Naš je kolega odgovorio da to nije posao HGSS-a i onda je došlo do obračuna. U tom obračunu naš je kolega loše prošao", dodao je.

Osuđuju nasilni čin

"Fizički obračun teško je vidjeti, no na vašoj snimci može se vidjeti brutalan nasilni čin osobe koja nogom udara osobu koja ustaje s poda. Čak i da je netko bio verbalno isprovociran, nerazmjerno je nekoga fizički napasti i nasrnuti. Možete vidjeti da je u tom naguravanju tamo došlo do ozljeđivanja bez ikakvog povoda, ne samo našeg člana nego i drugih ljudi koji su se tamo zatekli", rekao je Rakovac.

"Osuđujemo ovakav čin nasilja bez povoda, to je bez presedana", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene